Fund 900 δισ. δολ. για επενδύσεις «στήνουν» Ρωσία - Ιαπωνία

Fund 900 δισ. δολαρίων συστήνουν η Ρωσία και η Ιαπωνία με στόχο την υλοποίηση επενδύσεων σε αναπτυξιακά έργα.

Η Ιαπωνική Τράπεζα για τη Διεθνή Συνεργασία (JBIC) και το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων θα συνεισφέρουν από κοινού τα μισά περίπου από τα 900 δισ. δολάρια με τα οποία θα ξεκινήσει το νέο fund το 2017.

Το

μεγαλύτερο μέρος των πόρων αυτών θα κατευθυνθούν στη χρηματοδότηση έργων στον τομέα των φαρμάκων, των κατασκευών και της αναβάθμισης του εξοπλισμού στην μεταποίηση.

Οι δύο οργανισμοί έχουν υπογράψει μνημόνια κατανόησης για την δημιουργία επιχειρηματικών έργων στα οποία οι ιαπωνικές εταιρείες θα συμφωνήσουν να επενδύσουν.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επιβεβαίωσαν το Σάββατο ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος σε οκτώ επιχειρηματικά έργα στα οποία συνεργάζονται οι δύο χώρες.

Όπως μεταδίδει η Nikkei, JBIC θα σχηματίσει και μια κοινοπραξία με ρωσικούς οργανισμούς για την ενθάρρυνση επενδύσεων σε μια ειδική οικονομική ζώνη για τις ανατολικές περιοχές της Ρωσίας. Η ζώνη θα προσφέρει χαμηλότερους συντελεστές για τη φορολογική των εταιρειών.

Η ιαπωνική JBIC βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις με την ρωσική Gazprom για την κατασκευή ενός αγωγού που θα τροφοδοτεί με φυσικό αέριο την Ιαπωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα