Folli Follie: Μηνύσεις εναντίον των Κινέζων ελεγκτών

του Δημήτρη Παφίλα

Η χθεσινή ανακοίνωση της Folli – Follie ότι, η Κινεζική εταιρεία ελεγκτών ΝG Chi Wa & Co δεν έθεσε στην διάθεση της ελληνικής Ecovis τις πληροφορίες για τις οικονομικές καταστάσεις και τα ταμειακά διαθέσιμα ώστε να επαληθευθούν τα στοιχεία της χρήσης του 2017 για την Ασία - αποκαλύπτει και την τακτική την οποία θα ακολουθήσει εφεξής.
Όπως ανέφερε στην ανακοίνωση η εταιρεία

λαμβάνει σοβαρά την ανάκληση της έκθεσης ελέγχου απο την ελληνική ελεγκτική Ecovis και θα λάβει τις αποφάσεις ύστερα απο τα αποτελέσματα ελέγχου- απο την Ernst Young και την Alvarez & Marshall- τα οποία θα τεθούν υπόψιν της Γενικής συνέλευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Folli- Follie προετοιμάζεται να στραφεί δικαστικά εναντίον της Κινεζικής ελεγκτικής και ενδεχομένως οι μηνύσεις να λάβουν και ενδοικογενειακό χαρακτήρα εντός της Οικογένειας Κουτσολιούτσου. Άλλωστε απο την πρώτη στιγμή η διοίκηση της (Τ. Κουτσολιούτσος) έχει ακολουθήσει μια τακτική σύμφωνα με την οποία ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει επακριβώς ούτε τις δραστηριότητες των θυγατρικών στην Ασία, ούτε τα εκεί ταμειακά διαθέσιμα.

Στις συζητήσεις του τόσο με επιχειρηματίες όσο και με τραπεζίτες, ο κ. Κουτσολιούτσος δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει το ταμείο, αλλά περιοριζόταν γενικά στην αναφορά ότι είναι περίπου στα 200 εκατ. ευρώ, δίχως να λέει πόσα απο αυτά αφορούν την Ασία. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος για τον οποίο οι συνεταίροι του στο Attica αποφάσισαν να κάνουν χρήση του ομολογιακού δανείου προκειμένου να ανακτήσουν την πλειοψηφία των μετοχών των Πολυκαταστημάτων.

Όμως ο ισχυρισμός του ότι ο διευθύνων σύμβουλος δεν μπορεί να επαληθεύσει τα ταμειακά διαθέσιμα δεν ευσταθεί για καμία εισηγμένη εταιρεία διεθνώς καθώς ανά πάσα στιγμή ο διευθύνων σύμβουλος καλείται να παρέχει στοιχεία σε αναλυτές, επενδυτές.

Κλήσεις απο τον κ. Δραγάτση

Ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Δραγάτσης παρακολουθεί τις εξελίξεις για την Folli – Follie και συλλέγει στοιχεία προκειμένου όταν αποφασίσει τις κλήσεις αυτά να τεθούν ενώπιον τόσο της διοίκησης της Folli- Follie, όσο και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα