Fed: Καμία μεταβολή στα επιτόκια των ΗΠΑ

Αμετάβλητα, όπως αναμενόταν, διατήρησε τα βασικά επιτόκια των ΗΠΑ η Fed, στην κλίμακα 0,75%-1%, με τα μέλη του διοικητικού της συμβουλίου, όμως, να εκφράζουν ανησυχίες για την αδύναμη πορεία της αμερικανικής οικονομίας στο α' τρίμηνο του 2017.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας «η οικονομική δραστηριότητα έχει υποχωρήσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, αν

και η αγορά εργασίας παραμένει σταθερή. Η κατανάλωση ενισχύθηκε ήπια, αν και όλα τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι θα παραμείνει ισχυρή. Ο πληθωρισμός κινείται ανοδικά, πλησιάζοντας τον στόχο του 2% που έχει τεθεί από την τράπεζα».

Παράλληλα επαναλαμβάνεται ότι η ανάπτυξη θα παραμείνει ήπια το επόμενο διάστημα, οι συνθήκες στην αγορά εργασίας θα σταθεροποιηθούν περαιτέρω και ο πληθωρισμός θα σταθεροποιηθεί κοντά στο επίπεδο του 2% σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Οι βραχυπρόθεσμοι κίνδυνοι για την οικονομία είναι ισορροπημένοι, ενώ η αύξηση των επιτοκίων θα είναι σταδιακή, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι θα υπάρξουν δύο ακόμη έως το τέλος του 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα