Fed και Τραμπ στήριξαν τον χρυσό

Αντιστροφή τάσεων για την αγορά πολυτίμων μετάλλων, με τον χρυσό να «μηδενίζει» τις αρχικές του απώλειες και να κινείται με θετικό πρόσημο, μετά την απόφαση του Ντ. Τραμπ να διαλύσει δύο ειδικά συμβούλια στα οποία συμμετείχαν Αμερικανοί επιχειρηματίες αλλά και μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Fed.

Ο κ. Τραμπ προχώρησε στην παραπάνω απόφαση μετά από σειρά παραιτήσεων αρκετών επικεφαλής αμερικανικών επιχειρήσεων από τα εν λόγω

συμβούλιο, οι οποίοι θέλησαν να δείξουν με αυτόν τον τρόπο την αντίδρασή τους για τις ρατσιστικές συγκρούσεις στη Βιρτζίνια.

Παράλληλα τα πρακτικά της Fed έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι που συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας είναι διχασμένοι σε ό,τι αφορά τις αυξήσεις επιτοκίων.

Αυτός ο διχασμός μπορεί να αποτρέψει τη Fed στο να πραγματοποιήσει βιαστικές κινήσεις και φυσικά ενδέχεται να «κρατήσει» χαμηλότερα το δολάριο, κάτι ιδιαίτερα θετικό για τα πολύτιμα μέταλλα.

Η τιμή spot του χρυσού ενισχύθηκε 0,57% στα 1.278,67 δολάρια, ενώ το προθεσμιακό συμβόλαιο του κίτρινου μετάλλου στην αμερικανική αγορά έφθασε στα 1.282,90 δολάρια, με άνοδο 3,20 δολαρίων.

Ισχυρά κέρδη άνω του 3% για τον άργυρο στα 17,094 δολάρια, με την πλατίνα να ενισχύεται 2,1% στα 977,50 δολάρια και το παλλάδιο να κινείται 2,99% υψηλότερα στα 912 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα