Facebook: Κάνει 800 νέες προσλήψεις στο Λονδίνο

Η Facebook ετοιμάζεται να προσλάβει 800 νέους εργαζομένους στο Λονδίνο, παρά το επερχόμενο Brexit, αλλά και τις αυξανόμενες πιέσεις από τις αρχές της χώρας που διενεργούν στον αμερικανικό κολοσσό εξονυχιστικούς ελέγχους, αναφορικά με τον βαθμό της εμπλοκής των κοινωνικών μέσων δικτύωσης στην ανάμειξη του ρωσικού παράγοντα στα πολιτικά πράγματα της Βρετανίας.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι νέες προσλήψεις θα αφορούν κυρίως

το κομμάτι των μηχανικών και θα γίνουν από το 2018, με συνέπεια να αυξηθεί στου;ς 2.300 ο αριθμός των ατόμων που απασχολεί η Facebook στη Βρετανία. Παράλληλα, η εταιρεία θα παρέχει και χώρο για την στέγαση startups με έδρα της Βρετανία στα νέα της γραφεία.

Πάντως, οι βρετανικές δικαστικές αρχές αναμένεται σύντομα να ανακρίνουν τους κολοσσούς της Σίλικον Βάλεϊ – όπως Facebook, Twitter κλπ. Σχετικά με το θέμα της ρωσικής ανάμειξης στα πολιτικά θέματα της χώρας μέσω των social media.

Από την πλευρά του ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ, Φίλιπ Χάμοντ, χαιρέτισε την απόφαση της Facebook αναφέροντας ότι αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης η απόφαση καινοτόμων εταρειών του εξωτερικού να επενδύσουν στη χώρα του.

Η Βρετανία φαίνεται να «κυνηγάει» τα ταλέντα του τομέα τεχνολογίας, με τις Facebook, Snap και Google να έχουν ανακοινώσει σχέδια αύξησης των προσλήψεών τους στη Βρετανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα