Etihad: Προσλαμβάνει σύμβουλο για την πώληση του μεριδίου στην Air Berlin

Κοντά στην πρόσληψη χρηματοοικονομικών συμβούλων για την εξέταση των στρατηγικών επιλογών σχετικά με την πώληση του μεριδίου που κατέχει στην Air Berlin, βρίσκεται η Etihad.

Η πώληση αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου αναδιάρθρωσης της αεροπορικής, ωστόσο, πηγές αναφέρουν ότι δεν έχει ληφθεί καμιά τελική απόφαση και ότι η πώληση μπορεί τελικά να μην προχωρήσει.

Η Air Berlin

έχει κεφαλαιοποίηση 109 εκατ. ευρώ. Το μερίδιο που κατέχει η Etihad αποτιμάται σε 32 εκατ. ευρώ, ενώ η συνολική της έκθεση, συμπεριλαμβανομένων δανείων και αγοράς ομολογιακών τίτλων, είναι πολύ μεγαλύτερη, κοντά στα 2 δισ. ευρώ. Η Etihad απέκτησε το 29,2% της Air Berlin το 2011 και έκτοτε αναγκάστηκε να τη διασώσει αρκετές φορές, δίνοντας αρκετά δισ. τόσο για την Air Berlin όσο και για την Alitalia. Η τελευταία κήρυξε νωρίτερα αυτόν τον μήνα χρεοκοπία, μετά την άρνηση των υπάλληλων της να αποδεχθούν πλάνο αναδιάρθρωσης που προέβλεπε 1.600 απολύσεις.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα ο CEO της γερμανικής Lufthansa, Carsten Spohr, υπαινίχθηκε ότι σκέφτεται να εξαγοράσει την Air Berlin ώστε να βοηθήσει την εταιρεία του να επεκταθεί στο κομμάτι των δραστηριοτήτων χαμηλού κόστους.

Keywords
Τυχαία Θέματα