Ericsson: Τιτάνιες προσπάθειες για επιστροφή στην κερδοφορία

Τη δέσμευση να αυξήσει τις προσπάθειες μείωσης του κόστους και να αποδεσμευτεί από μη επικερδή συμβόλαια ύψους 1 δισ. δολ. ανέλαβε ο CEO της Ericsson, Borje Ekholm, στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει ώστε να ενισχύσει την πάροχο ασύρματων δικτύων που έχει υποστεί πλήγμα.

Οι πωλήσεις α' τριμήνου υποχώρησαν κατά 11% στα 46,4 δισ. κορώνες ή 5,2 δισ. δολ.

Οι αναλυτές είχαν προβλέψει έσοδα 47,6 δισ. κορώνες κατά μέσο όρο. Το μεικτό περιθώριο κέρδους – ήτοι το μερίδιο των πωλήσεων που απομένει μετά τα κόστη παραγωγής – αυξήθηκε σε 30,5% από τα χμαηλά 15 ετών του 26,1% το δ' τρίμηνο. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει 30%.

«Η άμεση προτεραιότητα είναι η αύξηση της κερδοφορίας, αλλά και η προσπάθεια να ενισχύσουμε το αποτύπωμά μα; στην τεχνολογία και την αγορά», ανέφερε ο Ekholm.

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τη δομή δαπανών και το υπάρχον πρόγραμμα δεν αποφέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα».

Κατά το α' τρίμηνο η σουηδική εταιρεία ανακοίνωσε λειτουργικές ζημιές 12,3 δισ. κορώνες, λόγω προβλέψεων και διαγραφών. Σύμφωνα με τον Ekholm, η Ericsson θα μπορούσε να πουλήσει τον τομέα media, που παρέχει εξοπλισμούς για streaming και παραγωγή βίντεο ,ή να αναζητήσει συνεργασίες ώστε να βρεθούν νέοι αγοραστές για τα προϊόντα της και τις υπηρεσίες της.

Keywords
Τυχαία Θέματα