Eλ. Κουντουρά: Ο ελληνικός τουρισμός «τρέχει» με διπλάσιους ρυθμούς 7%- 8% έναντι της διεθνούς ανάπτυξης

"Ο ελληνικός τουρισμός «τρέχει» με ρυθμούς διπλάσιους του διεθνούς τουρισμού, αφού στην Ελλάδα έχουμε πετύχει ανάπτυξη 7% με 8% έναντι του διεθνούς μέσου όρου τουριστικής ανάπτυξης που είναι 3% με 4%".

Αυτό ανέφερε η υπουργός Τουρισμού κ. Ελενα Κουντουρά από το βήμα του Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού [re]branding Destinations: Image making, που σηματοδότησε και την έναρξη του τουριστικού

εκθεσιακού «διδύμου» Philoxenia-Hotelia στη Θεσσαλονίκη.

Η κα Κουντούρα έκανε γνωστό από το βήμα του συνεδρίου πως σε διάστημα 18 μηνών η χώρα μας κατάφερε να προσελκύσει 140 επενδυτικά σχέδια για ξενοδοχεία, τα οποία είτε έχουν αδειοδοτηθεί είτε βρίσκονται σε διαδικασία αδειοδότησης. Ανέφερε επίσης πως επετεύχθη ένα σημαντικός στόχος, αυτός της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, με την τουριστική κίνηση να συνεχίζεται σε κάποιες περιοχές μέχρι και το Νοέμβριο, ενώ τόνισε πως κάθε επιπλέον εκατομμύριο επισκεπτών φέρνει 70.000 με 90.000 νέες θέσεις εργασίας.
Η υπουργός Τουρισμού εμφανίστηκε αισιόδοξη για τις φετινές τουριστικές επιδόσεις της χώρας μας, ενώ απέδωσε την επιτυχία των δύο τελευταίων ετών στη συνεργασία του υπουργείου και του ΕΟΤ με τις Περιφέρειες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα Επιμελητήρια και τον ιδιωτικό τομέα. Τόνισε μάλιστα πως "όλοι μαζί δίνουμε τον αγώνα του τουρισμού και έτσι θα συνεχίσουμε".

Keywords
Τυχαία Θέματα