Eκτακτα μέτρα στην Ιταλία μετά το χτύπημα στη Βαρκελώνη

Ιδιαιτέρως αυξημένα είναι τα μέρα ασφαλείας και το επίπεδο επιφυλακής στην Ιταλία, μετά τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην Ισπανία. Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το υπουργείο Εσωτερικών στη Ρώμη αποφάσισε την άμεση ενίσχυση των ελέγχων με σκοπό την πρόληψη τυχόν τρομοκρατικών επιθέσεων.

Σήμερα συνεδριάζει υπό τον υπουργό Εσωτερικών, Marco Minniti, η Επιτροπή Στρατηγικής Ανάλυσης κατά της Τρομοκρατίας, με τη συμμετοχή των επικεφαλής της αστυνομίας, των καραμπινιέρων και των

μυστικών υπηρεσιών. Όπως διαρρέεται, από το υπουργείο Εσωτερικών, η επιφυλακή εδώ και αρκετές εβδομάδες βρίσκεται στο επίπεδο 2, το οποίο είναι και το αμέσως κατώτερο εκείνου που ενεργοποιείται σε περίπτωση εν εξελίξει τρομοκρατικών επιθέσεων.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικές αρχές της χώρας, όπως και οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες, ανταλλάσσουν συνεχώς πληροφορίες με εκείνες της Ισπανίας και, όπως επιβάλλει ο σχετικός κανονισμός ασφαλείας, ενισχύθηκε η ένοπλη φύλαξη έξω από τα προξενεία, τα τουριστικά γραφεία και την πρεσβεία της Ισπανίας στην Ιταλία.

Ανάλογα μέτρα εκτιμάται ότι λαμβάνουν ή θα λάβουν τις αμέσως επόμενες ώρες και άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως η Γαλλία, η Γερμανία, το Βέλγιο και η Βρετανία, που έχουν πληγεί ήδη από τρομοκρατικές επιθέσεις.

Την ίδια στιγμή, στην Ισπανία, ο πρωθυπουργός Mariano Rajoy προεδρεύει της συνεδρίασης του συμβουλίου διαχείρισης κρίσεων, που θα αποφασίσει εάν θα διατηρήσει στον ύψιστο βαθμό την επιφυλακή και τα μέτρα ασφαλείας για τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα