E. Bασιλάκης (Aegean): Πρόβλεψη για αύξηση έως 30% στα προ φόρων κέρδη το 2017

Της Στεφανίας Σούκη

Θετικότερο αποτέλεσμα φέτος, που αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση της επιβατικής κίνησης από το εξωτερικό προέβλεψε η διοίκηση του ομίλου της Aegean από το βήμα της γενικής συνέλευσης πριν από λίγο.

Σύμφωνα με τον Ευτύχη Βασιλάκη, αντιπρόεδρο του δ.σ. οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αύξηση των πρό φόρων αποτελεσμάτων σε ποσοστό τουλάχιστον 15% έως 30% σε σύγκριση με πέρυσι.

«Φέτος περιμένουμε δύο από τα τρίμηνα του έτους να είναι θετικά, δεδομένου ότι την περυσινή χρονιά, πέρα από το πρώτο και

το τέταρτο τρίμηνο που ούτως ή άλλως επηρεάζονται από την υψηλη εποχικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, είχαμε την αρνητική πορεία και του δεύτερου τριμήνου λόγω αστάθειας και αρνητικής εικόνας της χώρας ως προς τη διαχείριση του προσφυγικού. Φέτος το α' τρίμηνο θα είναι χειρότερο από το περυσινό γιατί δε συμπεριλαμβάνει καθόλου το καθολικό Πάσχα, το β΄τρίμηνο θα είναι πολύ καλύτερο από το περυσινό, όπως και το γ' τρίμηνο, όπως προκύπτει με βάση τις προκρατήσεις».

Ο κ. Βασιλάκης αναφέρθηκε και στις αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν έως το τέλος του έτους αναφορικά με την περαιτέρω αναβάθμιση του στόλου της εταιρείας και την επόμενη γενιά αεροσκαφών. «Οι κατασκευαστές έχουν προωθήσει στην αγορά νέους κινητήρες με χαμηλότερες καταναλώσεις κι έχουμε ξεκινήσει ήδη τις συζητήσεις με χρηματοδότες και κατασκευαστές ώστε να έχουμε καταλήξει το 2018».

Keywords
Τυχαία Θέματα