Dieselgate: Οι πρώτες καταδίκες της VW στην Ελλάδα

Τις πρώτες καταδικαστικές αποφάσεις κατά της γερμανικής Volkswagen για το σκάνδαλο παραποίησης του λογισμικού μέτρησης εκπομπής ρύπων εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Αθηνών. Όπως γράφει η Καθημερινή στην πρώτη περίπτωση (απόφαση 5285/2017) το δικαστήριο έκανε δεκτό το δικαίωμα υπαναχώρησης από τη σύμβαση αγοράς του αυτοκινήτου και της επιστροφής από τον

αντιπρόσωπο του ποσού των 11.005 ευρώ πλέον των δικαστικών δαπανών. Στη δεύτερη περίπτωση (απόφαση 5286/2017) δέχθηκε ότι η κάτοχος του αυτοκινήτου εξαπατήθηκε από τη Volkswagen επιδικάζοντας αποζημίωση 5.200 ευρώ πλέον των δικαστικών δαπανών.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση παραποίησης του λογισμικού σε συγκεκριμένα μοντέλα που κατασκευάστηκαν από τον όμιλο VW την περίοδο από το 2009 έως και το 2015 αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά σκάνδαλα.

Τις πρώτες προσφυγές στη χώρα μας χειρίστηκε το Δικηγορικό γραφείο Βενιέρης – Αλεξανδροπούλου και Συνεργάτες, κάνοντας μεταξύ άλλων επίκληση σχετικών αποφάσεων του Πρωτοδικείου του Χίλντεσχαϊμ και του Πρωτοδικείου του Χάγκες αλλά και τις δηλώσεις της αρμόδιας επιτρόπου της Κομισιόν Βέρας Τζουροβά για παραβίαση απ' το γερμανικό όμιλο των κανόνων περί προστασίας του καταναλωτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα