Deutsche Bank: Σύλληψη του επικεφαλής στο Ισραήλ λόγω φορολογικού σκανδάλου

Στη σύλληψη του Boaz Schwartz, του επικεφαλής της Deutsche Bank στο Ισραήλ, προχώρησαν οι αρχές της χώρας, καθώς κατηγορείται για «παροχή βοήθειας» σε πελάτες της τράπεζας προκειμένου να αποφύγουν καταβολή φόρων όπως ο ΦΠΑ.

Σύμφωνα

με τις κατηγορίες ο κ. Schwartz κατηγορείται ότι δεν ανέφερε την ύπαρξη συναλλαγών ύψους 550 εκατ. σέκελς (περί των 146 εκατ. δολαρίων) και συνελήφθη σήμερα, μετά από έφοδο των αρμόδιων ισραηλινών αρχών στα κεντρικά γραφεία της γερμανικής τράπεζας.

Οι συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν από πελάτες της τράπεζας που δεν ζουν στο Ισραήλ και φέρεται ότι βοηθήθηκαν από το κορυφαίο στέλεχος της Deutsche Bank ώστε να αποφύγουν την καταβολή ΦΠΑ 17%, όπως ανέφεραν οι ισραηλινές φορολογικές αρχές. Η Deutsche Bank έσπευσε να ανακοινώσει ότι συνεργάζεται στενά με τις ισραηλινές αρχές και ότι η ίδια δρα πάντα σεβόμενη τους νόμους που ισχύουν σε κάθε χώρα στην οποία λειτουργεί.

Σημειώνεται ότι η γερμανική τράπεζα είχε έσοδα εννέα εκατ. ευρώ το 2015 στο Ισραήλ, με τα προ φόρων κέρδη της να φθάνουν στα πέντε εκατ. ευρώ, βάσει των επίσημων στοιχείων που έχει η ίδια δημοσιοποιήσει, ενώ έως τα τέλη του 2015 στα γραφεία της στο Ισραήλ εργάζονταν 11 άτομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα