Deutsche Bank: Προς αναδιάρθρωση της εταιρικής κι επενδυτικής τραπεζικής

Την υιοθέτηση νέας δομής στην εταιρική και επενδυτική τραπεζική ανακοίνωσε η Deutsche Bank. Το πλάνο της περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ξεχωριστού τμήματος για τις δραστηριότητες που αφορούν τα ίδια κεφάλαια, το χρέος και τις πράξεις με μόχλευση κεφαλαίων.

Παράλληλα, η γερμανική τράπεζα αποκάλυψε λεπτομέρειες για το κομμάτι των καθηκόντων

που αναλαμβάνουν οι Marcus Schenck και d Garth Ritchie, που ανέλαβαν πριν λίγο καιρό επικεφαλής στους τομείς επενδυτικής και εμπορικής τραπεζικής που συνενώθηκαν πρόσφατα.

Ο CEO, John Cryan, είχε αναφέρει παλιότερα ότι επιθυμεί να επικεντρωθεί περισσότερο στους εταιρικούς πελάτες και ότι θα εμφανίσει κατάλογο των διαχειριστών κεφαλαίων και άλλων εταιρειών που εξυπηρετεί η τράπεζα.

Ο Schenck θα επικεντρωθεί στους πελάτες και θα έχει την επίβλεψη του corporate finance, των διεθνών κεφαλαιαγορών και των θεσμικών πελατών, ενώ ο Ritchie θα ασχολείται με τραπεζικά προϊόντα και θα επιβλέπει δραστηριότητες όπως ίδια κεφάλαια, σταθερό εισόδημα και συνάλλαγμα.

Το νέο τμήμα για τις διεθνείς κεφαλαιαγορές θα διοικείται από τον Alexander von zur Muehlen και τον Mark Fedorcik.

Το τμήμα για τους θεσμικούς πελάτες θα διοικείται από τον Kenan Altunis και τον Stefan Hoops, που θα αναφέρουν στους κκ. Schenck και Ritchie.

Keywords
Τυχαία Θέματα