Deutsche Bank: Μείωση 9.000 θέσεων εργασίας - Το 50% στη Γερμανία

Ένα ακόμη πρόγραμμα αναδιάρθρωση ανακοίνωσε ο γερμανικό τραπεζικός όμιλος Deutsche Bank

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος περιλαμβάνεται και η μείωση επιπλέον 9.000 θέσεων εργασίας με το σχεδόν το 50% εξ αυτών (4.000 θέσεις) να γίνονται στις μονάδες που η τράπεζα διατηρεί στη Γερμανία, σε μία ακόμη ένδειξη ότι η τράπεζα

προσπαθεί με κάθε τρόπο να μειώσει τις δαπάνες της, ούτως ώστε να μπορέσει να καλύψει το κόστος σειράς προστίμων και κυρίως αυτό ύψους 14 δισ. δολαρίων που της έχουν επιβάλλει οι αμερικανικές αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι οι περικοπές στη Γερμανία θα έφθαναν στις 3.000 θέσεις, αλλά τελικώς η διοίκηση της τράπεζας αποφάσισε αυτό το ποσοστό να αυξηθεί και μάλιστα μετά από συμφωνία με τα συνδικάτα. «Προσπαθούμε, συνεχώς, να εφαρμόσουμε τη στρατηγική μας προκειμένου η τράπεζα να γίνει πιο αποτελεσματική», υπογράμμισε ο Karl von Rohr, μέλος του συμβουλίου διαχείρισης (Management Board), της τράπεζας.

Προσέθεσε ακόμη «γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η σημερινή απόφαση είναι δύσκολη και επηρεάζει μεγάλο μέρος των εργαζόμενων μας. Θα διασφαλίσουμε ότι οποιαδήποτε περικοπή θέσης εργασίας θα γίνει με κοινωνικά και υπεύθυνα κριτήρια».

Keywords
Τυχαία Θέματα