Bill Gross: Οι κεντρικές τράπεζες χάνουν το στοίχημα της ανάκαμψης

Οι κεντρικές τράπεζες ανά την υφήλιο έχουν, πλέον, πολύ λίγο χρόνο στη διάθεσή τους προκειμένου να επιτύχουν τον στόχο τους και να βοηθήσουν τις οικονομίες να ανακάμψουν, όπως εκτίμησε ο Bill Gross.

Στο μηνιαίο report του, το οποίο απευθύνεται σε μετόχους και επενδυτές του Global Uncostrained Bond Fund, ο κ. Gross υποστηρίζει ότι τόσο οι αγορές όσο

και το καπιταλιστικό μοντέλο του επιχειρεί θα πάει... στράφι, εάν οι οικονομίες της υφηλίου δεν κατορθώσουν να επιστρέψουν σε ικανοποιητικό ρυθμό ανάπτυξης.

Εάν τα πακέτα στήριξης τόσο της Fed όσο και της ΕΚΤ «δούλευαν» κανονικά, τότε – σύμφωνα πάντα με τον κ. Gross – η ονομαστική αξία του ΑΕΠ των ΗΠΑ θα έπρεπε να κινηθεί μεταξύ 4% και 5% το 2017 και αυτού της Ευρωζώνης μεταξύ 2% και 3%.

«Ανεπτυγμένες και αναδυόμενες οικονομίες βρίσκονται σε στασιμότητα και θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική ενίσχυση της ονομαστικής αξίας του ΑΕΠ, κάτι το οποίο θα επιτρέψει στις κεντρικές τράπεζες να επιστρέψουν σε μία περισσότερο φυσιολογική νομισματική πολιτική», εκτίμησε ο κ. Gross.

Keywords
Τυχαία Θέματα