Bεστάγκερ: Προαναγγέλλει νέες έρευνες κατά αμερικανικών εταιρειών

Η Margrethe Vestager, Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ, υποστήριξε την απόφαση της Κομισιόν ενάντια της Apple, για την αποπληρωμή διαφυγόντων φόρων 14 δισ. δολαρίων, ενώ ανέφερε, μέσω Tweet της πως θα προχωρήσει στην περαιτέρω έρευνα ενάντια σε άλλες μεγάλες αμερικανικές εταιρείες. Η ίδια αναμένεται να συναντηθεί με τον ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ Jacob Lew, το στέλεχος της FTC Edith Ramirez,

μεταξύ άλλων ανώτατων στελεχών της κυβέρνησης της χώρας τη Δευτέρα.

Η Vestager επιβεβαίωσε πως μπορεί να υπάρξουν και άλλες έρευνες κατά εταιρειών του Business Roundtable το οποίο εκπροσωπεί και συμπεριλαμβάνει μέλη όπως ο Jeffrey Immelt (General Electric), Jamie Dimon (JPMorgan Chase & Co), και Kenneth Chenault (American Express).

Σε γράμμα του, το Business Roundtable ανέφερε πως η απόφαση της ΕΕ για την Apple δεν πρέπει να εφαρμοστεί. Ο πρόεδρος της οργάνωσης, John Engler, ανέφερε πως το ενδιαφέρον του γκρουπ αφορά το γράμμα του νόμου, ενώ υποστηρίζει πως η απόφαση αυτή θέτει νομικό προηγούμενο πως οι χώρες της ΕΕ δεν μπορούν να ελέγχουν τις δικές τους φορολογικές υποθέσεις.

Από την άλλη, η Vestager ανέφερε πως "είναι 100% νόμιμη η φορολόγηση του κέρδους εκεί που παράγεται. Από την πλευρά μας, είναι εκνευριστικό πως οι αμερικανικές εταιρείες πληρώνουν μικρότερο φόρο από τις ευρωπαϊκές", ενώ τόνισε πως δεν υπάρχει λογική πίσω από τις δηλώσεις των Αμερικάνων πως οι φόροι της Apple ανήκουν στις ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα