B&F: Που θα κατευθυνθούν τα λεφτά του ομολογιακού

Στην αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού θα κατευθυνθεί από την B&F η συντριπτική πλειοψηφία του ποσού των 25 εκατ. ευρώ που θα αντληθεί απ' την ομολογιακή έκδοση, σύμφωνα με το Ενημερωτικό Δελτίο.

Συγκεκριμένα τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την επικείμενη έκδοση του ΚΟΔ θα χρησιμοποιηθούν από την Εκδότρια, ως εξής:

Πιο αναλυτικά:

Α) Ποσό ύψους έως €20.000.000 θα διατεθεί για την αποπληρωμή του υφιστάμενου βραχυπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου τραπεζικού δανεισμού της Εταιρείας και μέρους των υποχρεώσεων από χρηματοδοτικές μισθώσεις. Η αποπληρωμή αναμένεται να λάβει

χώρα κατά το ποσό των €12.000 χιλ. εντός του 2018 και κατά το ποσό των €8.000 χιλ. εντός του έτους 2019. Επισημαίνεται ότι κατά την 30.04.2018, ο βραχυπρόθεσμος και ο μακροπρόθεσμος δανεισμός της Εταιρείας ανήλθαν συνολικά σε €10.866 χιλ. και οι υποχρεώσεις από χρηματοδοτικές μισθώσεις σε €20.290 χιλ.

Β) Ποσό ύψους έως €5.000.000 θα διατεθεί για τη διεύρυνση των δικτύων του σήματος Lynne και του σήματος BSB στις αγορές του εσωτερικού και εξωτερικού. Αναλυτικότερα, η εν λόγω διεύρυνση αφορά σε:

- Επέκταση του δικτύου αντιπροσώπων στο εξωτερικό, μέσω της παρουσίας της Εταιρείας στις μεγαλύτερες εκθέσεις ειδών ένδυσης παγκοσμίως (ως κόστη συμμετοχής σε εκθέσεις αναφέρονται ενδεικτικά ενοικιάσεις χώρων παρουσίασης, κατασκευή εκθεσιακών περιπτέρων, κλπ), για την ενίσχυση της παρουσίας των εμπορικών σημάτων BSB και Lynne στις αγορές της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Ρωσίας

- Δημιουργία πέντε (5) νέων εταιρικών καταστημάτων της φίρμας Lynne σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και σε μεγάλες πόλεις της περιφέρειας, σύμφωνα με τα πρότυπα που έχει θεσπίσει η Εταιρεία σχετικά με τον τύπο, την αρχιτεκτονική όψη και τη διαρρύθμιση των καταστημάτων (ως κόστη δημιουργίας ενός (1) νέου καταστήματος μέχρι την αρχική του λειτουργία αναφέρονται ενδεικτικά δαπάνες μελετών, κατασκευαστικές δαπάνες, κλπ). Από αυτά, δύο (2) θα δημιουργηθούν μέσα στο 2018, δύο (2) στο 2019 και ένα (1) στο 2020.

- Δημιουργία τεσσάρων (4) νέων εταιρικών καταστημάτων της φίρμας BSB σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και σε μεγάλες πόλεις της περιφέρειας, σύμφωνα με τα πρότυπα που έχει θεσπίσει η Εταιρεία σχετικά με τον τύπο, την αρχιτεκτονική όψη και τη διαρρύθμιση των καταστημάτων (ως κόστη δημιουργίας ενός (1) νέου καταστήματος μέχρι την αρχική του λειτουργία αναφέρονται ενδεικτικά δαπάνες μελετών, κατασκευαστικές δαπάνες, κλπ). Από αυτά, ένα (1) θα δημιουργηθεί μέσα στο 2018, ένα (1) στο 2019 και δύο (2) στο 2020.

Η B&F διευκρινίζει ότι σε περίπτωση μερικής κάλυψης, θα τηρηθεί ως σειρά προτεραιότητας η ως άνω αναφερόμενη από (Α) έως (Β) σειρά. Επίσης το προϊόν της Έκδοσης, έως την πλήρη διάθεσή του, θα επενδύεται σε βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις χαμηλού κινδύνου, όπως π.χ. προθεσμιακές καταθέσεις και συμφωνίες επαναγοράς.

Οι δαπάνες έκδοσης του Ομολογιακού Δανείου δεν θα αφαιρεθούν από τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια, αλλά θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από την Εταιρεία από ίδια διαθέσιμα.

Σημειώνεται ότι, βάσει των όρων του Προγράμματος ΚΟΔ, σε περίπτωση κάλυψης του ΚΟΔ σε ποσό μικρότερο των δώδεκα εκατομμυρίων ευρώ (€12.000.000), η έκδοση του ΚΟΔ και της χρηματοδότησης εν γένει θα ματαιωθεί από την Εκδότρια και το ποσό που αντιστοιχεί στην αξία συμμετοχής εκάστου επενδυτή θα αποδεσμευθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα