Amazon.com: Εξαγορά της Souq.com

Στην εξαγορά της εταιρείας online λιανικών πωλήσεων Souq.com με έδρα το Ντουμπάι προχώρησε η Amazon.com, η οποία στοιχηματίζει σε αύξηση των online πωλήσεων στη Μ. Ανατολή.

Ο αμερικανικός όμιλος κατόρθωσε να κερδίσει στην διεκδίκηση της Souq.com, την εταιρεία Emaar Malls,

στην οποία ανήκει το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο παγκοσμίως και η οποία είχε προσφέρει το ποσό των 800 εκατ. δολαρίων για να εξαγοράσει τη Souq.com. Πάντως τόσο η Amazon.com όσο και η Souq.com δεν θέλησαν να δημοσιοποιήσουν λεπτομέρειες της εξαγοράς, ούτε, φυσικά, το ακριβές αντίτιμο.

Το τελευταίο διάστημα η Amazon.com φροντίζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της, επενδύοντας, κυρίως, σε χώρες της Μ. Ανατολής.

Η Souq.com έχει 23 εκατ. online «επισκέψεις» μηνιαίως, απασχολεί 3.000 άτομα και πουλά περισσότερα από 400.000 προϊόντα, από τηλεοράσεις έως αρώματα και μάλιστα στην ιστοσελίδα της αυτοχαρακτηρίζεται ως «η Amazon.com της Μ. Ανατολής».

Δημιουργήθηκε το 2005 και αποτελούσε τμήμα της εταιρείας παροχής online υπηρεσιών Maktoob, αλλά κατέστη ανεξάρτητη το 2009 μετά την εξαγορά της Maktoob από τη Yahoo! Inc. Η αξία της αποτιμάται στο ένα δισ. δολάρια. Η απόκτησή της είναι η μεγαλύτερη εξαγορά που πραγματοποιεί η Amazon.com τα τελευταία χρόνια. Το 2014 είχε αποκτήσει την ιστοσελίδα game streaming Twitch έναντι 970 εκατ. δολαρίων.

«Η Amazon και η Souq.com μοιράζονται το ίδιο DNA. Και οι δύο «οδηγούμαστε» από τους πελάτες μας», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Amazon.com, Russ Grandinetti.

Εκτιμάται ότι η συμφωνία θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα