19 ταινίες για τις ζωές διάσημων καλλιτεχνών

Η τέχνη και οι ταινίες είναι δύο από τα αγαπημένα μου πράγματα. Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί στον κόσμο με τη χαρά που νιώθω όταν βλέπω από κοντά ένα έργο τέχνης ή παρακολουθώ μία ταινία για πρώτη φορά. Έτσι, νομίζω είναι εύκολο να αντιληφθείτε πόσο χαρούμενος αισθάνομαι όταν αυτά τα δύο συνδυάζονται, και η τέχνη αποτυπώνεται στη μεγάλη οθόνη. Αλλά η δική μου αγαπημένη συνήθεια είναι να βλέπω ταινίες εμπνευσμένες από τη ζωή μεγάλων καλλιτεχνών, που άφησαν ιστορία με τα έργα ή τον πολυσυζητημένο βίο τους. Και αν οι ταινίες αυτές είναι γυρισμένες σωστά, με ακριβείς πληροφορίες για τα πρόσωπα

που προβάλλουν, αποτελώντας μία αξιόλογη προσωπογραφία του καλλιτέχνη, τότε αναμφίβολα είναι αρκετό για να δείτε μία από αυτές στον ελεύθερο χρόνο σας.

Βρήκα, λοιπόν, μερικές ταινίες εμπνευσμένες από τις ζωές διάσημων καλλιτεχνών, που αγαπήθηκαν από τον κόσμο, και σας τις παρουσιάζω. Ο Σαίξπηρ έλεγε ότι «ο σκοπός της τέχνης είναι να δώσει στη ζωή σχήμα». Εγώ απλά ελπίζω οι παρατιθέμενες ταινίες να σας κρατήσουν όμορφη συντροφιά, και γιατί όχι, να σας προσφέρουν νέα ερεθίσματα για περαιτέρω αναζήτηση.

Andrey Rublyov (1966) - Andrey Rublyov

Basquiat (1996) - Jean-Michel Basquiat

Caravaggio (1986) - Caravaggio

Edvard Munch (1974) - Edvard Munch

El Greco (2007) - El Greco

Frida (2002) - Frida Kahlo

Goya In Bordeaux (1999) - Francisco Goya

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα