100% ρεύμα από τις ανανεώσιμες στη Google

Η Google σχεδιάζει να επενδύσει σε αρκετές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας το επόμενο έτος για να καλύψει το σύνολο των αναγκών όλων των κέντρων δεδομένων και των γραφείων σε όλο τον κόσμο, σε μια από τις μεγαλύτερες χειρονομίες από ιδιωτική εταιρεία για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Ο γίγαντας του διαδικτύου είναι ήδη ο μεγαλύτερος εταιρικός αγοραστής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο, αγοράζοντας πέρυσι το 44% της ηλεκτρικής ενέργειας

από αιολικά και ηλιακά αγροκτήματα. Τώρα θα αγοράσει το 100% και σύμφωνα με ένα εκτελεστικό στέλεχος, δεν αποκλείεται η επένδυση στην πυρηνική ενέργεια στο μέλλον.

Η υπόσχεση της Google είναι η πιο «δραματική» από μια εταιρεία τεχνολογίας, καθώς η ίδια προσπαθεί δίνοντας μεγάλους αγώνες να αμβλύνει τις επιπτώσεις των απαιτητικών, ως προς την ενέργεια, κέντρων δεδομένων της.

Η χρήση ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρείας έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Αυτή την στιγμή διαθέτει 2.600 μεγαβάτ ικανότητα παραγωγής ηλεκτρισμού από ανανεώσιμες πηγές στο πλαίσιο σύμβασης, 10 φορές το ποσό της ενέργειας που είχε δηλώσει ότι χρειάζεται το 2010 για να τροφοδοτήσει τα κέντρα δεδομένων της, το μεγαλύτερο καταναλωτή της ηλεκτρικής ενέργειας.

Το 2015, η εταιρεία χρησιμοποίησε 5,6 ώρες terawatt, ένα ποσό ενέργειας που χρειάζεται για να τροφοδοτήσει ολόκληρη την πόλη του Σαν Φρανσίσκο για ένα έτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα