Βασίλης Καλλίδης: Σπανακόρυζο και Πρασόρυζο!

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα δυο ακόμα φανταστικές συνταγές στο Πρω1νό που σίγουρα θα σας ξετρελάνουν με την υπέροχη γεύση της! Αναφερόμαστε στο Σπανκόρυζο και το Πρασόρυζο! Δείτε πως θα τα φτιάξετε.

Σπανακόρυζο

Υλικά:

1,5 κιλό σπανάκι

1 κρεμμύδι

1/2 πράσο

1/2 φλ ελαιόλαδο

1/2 φλ ρύζι γλασέ

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο σε φετάκια μαζί με το λάδι για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και τα αχνίζουμε όλα μαζί για

ακόμα 5-6 λεπτά.

Προσθέτουμε το ρύζι, το αλατοπίπερο και 2 ποτήρια νερό βραστό. Ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε για 35 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Πρασόρυζο

Υλικά:

8 πράσα καθαρισμένα

1 κ.γ. τοματοπελτές

2 μικρά καρότα

1 φλ. ρύζι καρολίνα

1 κρεμμύδι

1 κλαράκι σέλινο

½ φλ. ελαιόλαδο

λίγο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαραθεί καλά και να γίνει διάφανο. Βάζουμε στην κατσαρόλα τα πράσα κομμένα σε χοντρά κομμάτια και τα καρότα σε φετάκια.

Φέρνουμε τα λαχανικά μια βόλτα μέσα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε στο φαγητό το ρύζι, τον πελτέ, το σέλινο και το αλατοπίπερο.

Βάζουμε στο φαγητό 2 φλυτζάνια ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 35 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, απαλά, με ξύλινη κουτάλα, μέχρι το ρύζι να πιεί τα υγρά και να χυλώσει το πρασόρυζο.

Keywords
Αναζητήσεις
σπανακορυζο καλλιδης
Τυχαία Θέματα