Βασίλης Καλλίδης: Πίτα με μετσοβόνε και μανιτάρια!

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα μια ακόμα φανταστική συνταγή στο Πρω1νό που σίγουρα θα σας ξετρελάνει με την υπέροχη γεύση της! Αναφερόμαστε στην Πίτα με μετσοβόνε και μανιτάρια. Δείτε πως θα την φτιάξετε.

Υλικά για ένα μεγάλο ταψί:

1 πακέτο φύλλο “κιχί” της alfa

1 φλ. ελαιόλαδο

για τη γέμιση:

1 κοτόπουλο περίπου

400 γρμ μετσοβόνε

8 φετάκια μπέικον

2 κεσεδάκια μανιτάρια

αλάτι κσι πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε

το κοτόπουλο με μπόλικο αλάτι για μια ώρα. Μόλις κρυώσει το καθαρίζουμε από τα κόκαλα και το δέρμα. Ψιλοκόβουμε τα ψαχνά και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φετάκια και τα σοτάρουμε μαζί με το μπέικον, με λίγο ελαιόλαδο, για 10 περίπου λεπτά. Μόλις κρυώσουν προσθέτουμε το κοτόπουλο, το τυρί, τριμμένο, τα αυγά και το αλατοπίπερο.

Απλώνουμε τα μισά φύλλα αλειμμένα με ελαιόλαδο σε ένα ταψί. Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση και κλείνουμε τις άκρες από τα φύλλα προς τα μέσα. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα αλειμμένες με λάδι και αυτά.

Χαράζουμε το το επάνω μόνο φύλλο της πίτας, με ένα κοφτερό μαχαιράκι σε κομμάτια και την αλείφουμε με όσο ελαιόλαδο έχει περισσέψει. Ψήνουμε για περίπου μία ώρα και 10 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς μέχρι να ψηθεί το κάτω φύλλο και να ροδίσει η επιφάνειά της.

Μια ματιά ακόμα: Βασίλης Καλλίδης: Χοιρινό καρέ λεμονάτο!

Keywords
Τυχαία Θέματα