Βασίλης Καλλίδης: Αφράτο τυρόψωμο με τραγανή κρούστα από φέτα και τραγανό ελιόψωμο με ρίγανη!

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα στο Πρω1νό Αφράτο τυρόψωμο με τραγανή κρούστα από φέτα και τραγανό ελιόψωμο με ρίγανη! Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση των συνταγών.

Αφράτο τυρόψωμο με τραγανή κρούστα από φέτα

Υλικά:

2 φλ. αλεύρι

1 φλ. καλαμποκάλευρο

2 φλ. φέτα θρυμματισμένη

2 φακ. μαγιά στιγμής

1/2 φλ. ελαιόλαδο

λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά στον κάδο με 2 φλ. χλιαρό νερό και τη μισή φέτα. Αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει περίπου 2 ώρες σκεπασμένο με μεμβράνη ή υγρή πετσέτα.

Απλώνουμε

τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μεσαίο ταψί, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα, πιέζουμε ελαφρά, ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 190 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα.

Τραγανό ελιόψωμο με ρίγανη

Υλικά:

3 φλ. αλεύρι

40 γρ. μαγιά νωπή η 2 φακελάκια μαγιά ξερή

1 φλ. ροδέλες ελιάς

1/2 φλ. ελαιόλαδο

1 γερή πρέζα ρίγανη

1 φλ. σουσάμι

λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης στον κάδο και προσθέτουμε 1 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε καλά, ζυμώνουμε, σκεπάζουμε το ζυμάρι με μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για 40 λεπτά. Κόβουμε τη ζύμη στα δυο και ανοίγουμε τα κομμάτια με τα χέρια μας να γίνουν σαν λαγάνες.

Απλώνουμε τις λαγάνες σε δύο ταψιά πασπαλισμένα με σουσάμι και τις αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά. Απλώνουμε από πάνω τις ελιές. Τις ραντίζουμε με λίγο νερό και τις πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τη ρίγανη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 220 βαθμούς για 25 λεπτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα