Βασίλης Καλλίδης: 3 τέλειες πίτες, δυο αλμυρές και μια γλυκιά!

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα τρεις φανταστικές συνταγές με πίτες στο Πρω1νό, δυο αλμυρές και μια γλυκιά, που σίγουρα θα σας ξετρελάνουν με την υπέροχη γεύση του.

Δείτε πώς θα φτιάξετε Πίτα με κιμά και μετσοβόνε, Πίτα με λαχανικά, μοτσαρέλα και βασιλικό και Πίτα με κρέμα πατισερί και κουβερτούρα, ακολουθώντας πιστά τα παρακάτω βήματα.

Πίτα με κιμά και μετσοβόνε

Υλικά:

1 πακέτο alfa
250 γρ κιμάς
1/2 κρεμμύδι
1 φλ μετσοβόνε
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε

τον κιμά σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για 5 λεπτά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αλατοπίπερο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-6 ακόμα λεπτά.
Απλώνουμε το κάτω φύλλο alfa στο ειδικό ταψάκι και βάζουμε από πάνω τη γέμιση. Πασπαλίζουμε με το τυρί και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο alfa. Ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Πίτα με λαχανικά, μοτσαρέλα και βασιλικό

Υλικά:
1 πακέτο alfa
1 πακετάκι μοτσαρέλα
1 καρότο
1 μπρόκολο
1 κολοκυθάκι
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγα φυλλαράκια βασιλικού
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε τα καρότα τριμμένα στον τρίφτη, το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, το μπρόκολο ψιλοκομμένο και το κολοκυθάκι σε φετάκια, σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για 5 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Απλώνουμε το κάτω φύλλο alfa στο ειδικό ταψάκι και βάζουμε από πάνω τα λαχανικά. Καλύπτουμε με φετάκια μοτσαρέλας και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο alfa. Ψήνουμε την πιάτα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Πίτα με κρέμα πατισερί και κουβερτούρα

Υλικά:

1 πακέτο alfa
200 γρ. κουβερτούρα
Λίγη άχνη

Για την πατισερί:

1 λίτρο γάλα
3 κρόκοι αυγού
3 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. κορν φλαουρ
1,5 φλ. ζάχαρη
λίγη βανίλια

Εκτέλεση:

Βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη να βράσουν αφού όμως έχουμε κρατήσει 1 φλιτζάνι στην άκρη. Σε ένα μπολ βάζουμε τους κροκους, το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε με το ένα φλιτζάνι γάλα καλά και μέσα στο μείγμα ρίχνουμε το καυτό γάλα.

Ανακατεύουμε ζωηρά και μεταφέρουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα. Πάνω από χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Τελευταία στιγμή προσθέτουμε την βανίλια.

Απλώνουμε το κάτω φύλλο alfa στο ειδικό ταψάκι και βάζουμε από πάνω την κρέμα. Πασπαλίζουμε με την ψιλοκομμένη σοκολάτα και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο alfa. Ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Μια ματιά ακόμα: Βασίλης Καλλίδης: Ψαρονέφρι με μπαλσάμικο σύκου και πουρέ κολοκύθας!

Keywords
Τυχαία Θέματα