Βασιλιάς Κάρολος: Τα πρησμένα δάχτυλά του προκαλούν ανησυχία για την υγεία του -Βίντεο

Εδώ και λίγες μέρες, τον γύρο του διαδικτύου κάνουν κάποια κοντινά πλάνα από τα χέρια του βασιλιά Κάρολου Γ’, με τα δάχτυλά του να μοιάζουν αρκετά πρησμένα.

Ο Δρ. Γκάρεθ Νάι, ανώτερος λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Τσέστερ του Ηνωμένου Βασιλείου, έκανε δηλώσεις στην Daily Star και αποκάλυψε τι θα μπορούσαν να σημαίνουν τα πρησμένα και μερικές φορές κόκκινα δάχτυλα για την υγεία του μονάρχη.

Ο γιατρός ανέφερε ότι υπάρχουν αρκετές παθήσεις υγείας που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τα πρησμένα δάχτυλα του Κάρολου. Ο ίδιος εξήγησε ότι ενώ

υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες, το οίδημα – ή η κατακράτηση υγρών είναι το πιο πιθανό.

«Το οίδημα είναι μια κατάσταση όπου το σώμα αρχίζει να κατακρατά υγρά στα άκρα, συνήθως στα πόδια και τους αστραγάλους, αλλά και στα δάχτυλα, γεγονός που τα προκαλεί πρήξιμο. Το οίδημα είναι μια κοινή πάθηση και επηρεάζει κυρίως άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, καθώς η ικανότητα ελέγχου των υγρών είναι περιορισμένη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο

Ο γιατρός ανέφερε ότι άλλη μια πιθανή αιτία είναι η αρθρίτιδα. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Η αρθρίτιδα είναι μια άλλη κοινή πάθηση σε ηλικία άνω των 60 ετών. Επηρεάζει συχνά τρεις κύριες περιοχές στο χέρι – την άρθρωση του αντίχειρα ή οποιαδήποτε από τις δύο αρθρώσεις στα δάχτυλα. Τα δάχτυλα γίνονται συνήθως άκαμπτα και πρησμένα και παρόλο που η φαρμακευτική αγωγή μπορεί να βοηθήσει στον πόνο, το πρήξιμο μπορεί να παραμείνει. Ασυνήθεις αιτίες μπορεί να περιλαμβάνουν δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι που οδηγεί σε κατακράτηση υγρών, ενώ ορισμένα φάρμακα μπορούν να οδηγήσουν σε οίδημα ως παρενέργεια, όπως τα φάρμακα για την αρτηριακή πίεση ή στεροειδή φάρμακα».

Δείτε φωτογραφίες στο παραπάνω βίντεο που προβλήθηκε στο «Live News».

Διαβάστε επίσης:

Μελίνα Ασλανίδου: Η αντίδρασή της, όταν ρωτήθηκε για τα αρνητικά σχόλια για την εμφάνισή της

Κορονοϊός: Δείτε πόσα είναι τα νέα κρούσματα της εβδομάδας (5-11/9)

Ο Λεωνίδας Κακούρης εξομολογείται: «Η αμοιβή κάλυπτε τους καφέδες της εβδομάδας»

Keywords
Τυχαία Θέματα