Το «γυάλινο» σπίτι της Emilia Clarke

Η Emilia Clarke, σας είναι σίγουρα γνωστή από το Game of Thrones όπου υποδύεται την Daenerys Targaryen, ρόλος που την έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό και της χάρισε τρία βραβεία Emmy. Η Αγγλίδα ηθοποιός, εκτός από διάσημη, είναι πλέον και ιδιοκτήτρια ενός εντυπωσιακού σπιτιού στο Venice της Καλιφόρνια που της στοίχισε 4,64 εκατομμύρια δολάρια.

Η πολύ

μοντέρνα οικία περιλαμβάνει δύο υπνοδωμάτια, τρία μπάνια, υπερυψωμένα ταβάνια, μια βιβλιοθήκη που εκτείνεται από το πάτωμα ως το ταβάνι και… γυάλινους τοίχους! Σχεδιασμένο από τους αρχιτέκτονες του Abramson Teiger, το οίκημα μεγέθους 262 τετραγωνικών μέτρων είναι ένα από τα πιο εκλεπτυσμένα σπίτια που μπορεί να συναντήσει κανείς.

Από το σπίτι δεν λείπουν οι πλακόστρωτες εσωτερικές αυλές, ενώ παράλληλα φιλοξενεί μια πισίνα μήκους 10 μέτρων στον εξωτερικό χώρο με θέα το φυσικό τοπίο όπου δεσπόζουν περήφανες ελιές. Η πρόσβαση στους εξωτερικούς χώρους και στην πισίνα γίνεται μέσα από τις τεραστίων διαστάσεων συρόμενες γυάλινες πόρτες, όπως αυτές που υπάρχουν στο σαλόνι και στην τραπεζαρία.

Το σαλόνι έχει άμεση θέα στον κήπο, καθώς ολόκληρος ο τοίχος έχει αντικατασταθεί από γυαλί. Τα ουδέτερα χρώματα σε γκρι στον εσωτερικό χώρο και η μίνιμαλ διακόσμηση, αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τη φωτεινή φυσική εικόνα της βλάστησης, η οποία συνδέεται αρμονικά με φυτά εσωτερικού χώρου.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον χώρο της τραπεζαρίας, απ’όπου μπορεί κανείς να δει την πισίνα. Το μεγάλου ατού, όμως, της τραπεζαρίας αλλά και ολόκληρου του σπιτιού είναι η τεραστίων διαστάσεων βιβλιοθήκη για την οποία, η Εμιλία Κλαρκ, έχει αφιερώσει ένα ολόκληρο τοίχο από το πάτωμα ως το ταβάνι. Εκεί φιλοξενούνται τα αγαπημένα της βιβλία, ενώ παράλληλα δίνει μια νότα «διανόησης» στο σύνολο του χώρου.

Πίσω ακριβώς από την τραπεζαρία βρίσκεται η ανοιχτή κουζίνα, όπου επικρατεί το ξύλο. Τα ξύλινα ντουλάπια συνδυάζονται άψογα με πάγκους από μάρμαρο και ένας μεγάλος πάγκος στο κέντρο του χώρου συμπληρώνει τη σύνθεση.

Στο δεύτερο πάτωμα του σπιτιού, όπου συναντάμε τα υπνοδωμάτια και τα μπάνια, μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση μέσω της εντυπωσιακής γυάλινης σκάλας που συνδέει τον πρώτο με τον δεύτερο όροφο.

Το μπάνιο, συνδυάζοντας το καφέ με το άσπρο δημιουργεί άψογη ισορροπία, ενώ η ντουζιέρα με την γυάλινη πόρτα και τον πάγκο είναι ιδανική για να διατηρηθεί το μέγεθος του χώρου, αλλά και για να απολαύσει κανείς ένα χαλαρωτικό μπάνιο.

Τέλος, η θέα δεν λείπει και από το υπνοδωμάτιο, το οποίο στο βάθος του φιλοξενεί την γκαρνταρόμπα της όμορφης πρωταγωνίστριας.

Πηγή: spirossoulis.com

The post Το «γυάλινο» σπίτι της Emilia Clarke appeared first on Fay's book.

Keywords
Τυχαία Θέματα