Τι να κάνεις όταν ο φίλος σου αντιμετωπίζει σεξουαλικό πρόβλημα;

Μια σεξουαλική δυσλειτουργία υποβαθμίζει τη σεξουαλική υγεία ενός ανθρώπου και επηρεάζει συνολικά τη ζωή του. Συναισθήματα ντροπής, απογοήτευσης, θλίψης, ακόμη και ενοχών είναι αναμενόμενο να υπάρχουν. Ένα άτομο που αντιμετωπίζει ένα σεξουαλικό πρόβλημα συχνά δυσκολεύεται να μιλήσει για αυτό από φόβο ότι θα εκτεθεί, ή ακόμη μπορεί να σκέφτεται ότι μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο χλευασμού.

Γι αυτό και ένα μεγάλο ποσοστό το αποκρύπτει, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να συντηρείται και να διαιωνίζεται. Οι σεξουαλικές δυσλειτουργίες μπορούν να επιλυθούν, εφόσον το άτομο αναζητήσει την κατάλληλη βοήθεια. Για αυτό έχει σημασία να δραστηριοποιηθεί το άτομο για την αναζήτηση τρόπων αντιμετώπισής τους σε εξειδικευμένους επιστήμονες,.

Η ύπαρξη σεξουαλικής υγείας φανερώνει ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα του κάθε ανθρώπου. Έχει λοιπόν σημασία να προσπαθήσετε να τον βοηθήσεις να ξεπεράσει το φόβο του και να εμπιστευτεί τον κατάλληλο ειδικό, οποίος θα τον ακούσει με προσοχή και θα τον βοηθήσει να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται.

Δρ Θάνος Ασκητής, Νευρολόγος-Ψυχίατρος και Διδάκτωρ Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας
Keywords
Τυχαία Θέματα