Θες ένα ελαφρύ βραδινό; 7 ιδέες που θα σε ενθουσιάσουν!

Φτάνεις κατάκοπη από τη δουλειά -τρέξιμο, υποχρεώσεις, ασφυκτικά deadlines- και δεν θες να φας πάλι για βραδινό ένα τοστ αλλά επιθυμείς κάτι διαφορετικό;

Συνέχισε τότε να διαβάζεις γιατί αυτό το θέμα σε ενδιαφέρει απόλυτα αφού θα σου λύσει τα χέρια και μάλιστα για μια ολόκληρη εβδομάδα.

Τι σου έχω λοιπόν; Μα φυσικά 7 τέλειες ιδέες για βραδινό που σίγουρα θα σε ενθουσιάσουν.

Και το

πιο σημαντικό από όλα; Εκτός από το ότι είναι σούπερ υγιεινές και γευστικές, χρειάζεσαι μόνο ένα τεταρτάκι το πολύ για να τις ετοιμάσεις -εκτός αν παραγγείλεις κάτι από έξω, σίγουρα το delivery κάνει περισσότερη ώρα.

Ποιο από τα παρακάτω θα επιλέξεις για βραδινό;

Ομελέτα με τυρί light και λαχανικά εποχής για βραδινό

Μια φανταστική και γρήγορη επιλογή. Αν θέλεις να έχει ακόμα λιγότερες θερμίδες προτίμησε να την κάνεις με ασπράδια και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς να προσθέσεις ελαιόλαδο. Τελείσε με τυρί light και λαχανικά εποχής.

Μια εναλλακτική είναι αν δεν θες να χρησιμοποιήσεις καθόλου το τηγάνι να την ψήσεις στο φούρνο σε ένα μικρό ταψάκι.

Αυγά βραστά για βραδινό

Το ένα αυγό περιέχει μόλις μόνο 75 θερμίδες και δίνει 7 γρ. πρωτεΐνης και αυτό σημαίνει πώς θα σε κρατήσει χορτάτη αρκετή ώρα και θα σε κρατήσει μακριά από τα τσιμπολογήματα που τις βραδινές ώρες γίνονται χειρότερα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν έχεις υψηλή χοληστερίνη συμβουλέψου τον γιατρό σου, αυτός θα σου πει πόσα αυγά θα πρέπει να καταναλώνεις σε εβδομαδιαία βάση.

Φρουτοσαλάτα για βραδινό

Πες ναι σε 2 -3 φρούτα εποχής – Αχλάδια, μήλα, ακτινίδια, ρόδια, κυδώνια, κλημεντίνες κ.α.- και συμπλήρωσε με γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, βούτυρο ξηρών καρπών και βρώμη ολικής άλεσης.

Quesadillas ή αραβική ή σάντουιτς με σολομό και αβοκάντο για βραδινό

Όποιο κι αν επιλέξεις φρόντισε να είναι ολικής άλεσης και συμπλήρωσε με τα υπόλοιπα υλικά -όλα συνώνυμα της υγιεινής διατροφής, μέσα σε μια μόλις πανεύκολη συνταγή. Θα σε κρατήσει σίγουρα χορτάτη μέχρι την ώρα που θα κοιμηθείς.

Σαλάτα με κοτόπουλο για βραδινό

Σίγουρα έχεις στο ψυγείο σου ένα μικρό τάπερ με κοτόπουλο που σου έχει περισσέψει που σε περιμένει να το.. ανοίξεις και να το απολαύσεις. Συνδύασέ το με λαχανικά εποχής, σπιτικά κρουτόν ολικής άλεσης και καλαμπόκι.

Για σένα που αγαπάς το delivery, η τέλεια ιδέα για βραδινό 

Αν δεν σου αρέσει να σπαταλάς έστω και λίγη ώρα στην κουζίνου σου και προτιμάς να φας κάτι από έξω, σου έχω τη λύση. Δύο σουβλάκια κοτόπουλο -καλύτερα στήθος- μαζί με μια πίτα ολικής άλεσης αλάδωτη.

Συνόδεψε το βραδινό σου με λαχανικά, όπως ένα μπολάκι ντοματίνια.

Σαλάτα ζυμαρικών με λαχανικά για βραδινό

Μπορείς να διαλέξεις όποια ζυμαρικά ολικής άλεσης θες -εγώ πάντως δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στις πένες- να τα βράσεις και να προσθέσεις λαχανικά της αρεσκείας σου, όπως καρότα, καλαμπόκι, πιπεριά ψιλοκομμένη κ.α.

Τώρα, αν θες και μια υγιεινή σος, σου έχω την πανεύκολη συνταγή: Λίγο ελαιόλαδο, μουστάρδα και μπαλσάμικο.

Τι λες; Σου άρεσαν οι ιδέες για βραδινό που διάβασες σε αυτό το άρθρο; Με ποια θα αρχίσεις την καινούργια εβδομάδα;

Πηγή φωτογραφιών: Pexels

Μια ματιά ακόμα: 

Συνταγή: Κορμός λευκής σοκολάτας με 4 υλικά – Βίντεο!

Pilates: Μετά από λίγο καιρό, τι αποτέλεσμα θα δείτε;

Keywords
Τυχαία Θέματα