Θεανώ Μπέλλα: Τα 10 SOS λάθη που κάνουμε (σχεδόν) όλες στην περιποίηση του προσώπου μας

Η Θεανώ Μπέλλα είναι η beauty guru που εμπιστεύονται δεκάδες κυρίες της σόου μπιζ για λαμπερό και υγιές δέρμα. Η Θεανώ, λοιπόν, εντοπίζει τα 10 λάθη που κάνουμε οι περισσότερες γυναίκες στην περιποίηση του προσώπου μας για να τα διορθώσουμε και η επιδερμίδα μας να λάμψει.

Ο λόγος, λοιπόν, στην one and only Θεανώ που εμπιστευόμαστε γιατί εκείνη ξέρει…

1. Πιάνουμε το πρόσωπό μας. Δεν

πρέπει να αγγίζουμε με τα χέρια το πρόσωπό μας, καθώς τα χέρια είναι η μεγαλύτερη εστία μολύνσεων. Πριν κάνουμε ντεμακιγιάζ ή θελήσουμε να κάνουμε μακιγιάζ, πρέπει να πλένουμε καλά τα χέρια μας.

2. Ξεβάφουμε ταυτόχρονα όλο το πρόσωπο. Η σωστή διαδικασία είναι η εξής: Ξεκινάμε το ντεμακιγιάζ πρώτα από τα μάτια, συνεχίζουμε στα χείλη και μετά ολοκληρώνουμε και στο υπόλοιπο πρόσωπο. Ποτέ δεν πρέπει να ξεβάφουμε όλο το πρόσωπο μαζί. Οι χρωστικές που είναι πιο έντονες στο μακιγιάζ ματιών και χειλιών δεν πρέπει να μεταφέρονται σε όλο το πρόσωπο.

3. Είμαστε «σκληρές» με την επιδερμίδα μας. Ποτέ δεν τρίβουμε, πιέζουμε ή κάνουμε άλλους «σκληρούς» χειρισμούς στην επιδερμίδα του προσώπου μας. Κάνουμε απαλές κυκλικές κινήσεις όταν ξεβαφόμαστε και τοποθετούμε τα προϊόντα περιποίησης απαλά και ταμποναριστά με τα ακροδάχτυλα.

4. Δεν ξεβγάζουμε καλά το γαλάκτωμα. Όταν καθαρίζεις το πρόσωπό σου με γαλάκτωμα προσώπου (το οποίο πρέπει να απλώνεις στο πρόσωπο όχι με βαμβάκι, αλλά με τα ακροδάχτυλα), δεν αρκεί να το αφαιρέσεις με βαμβάκι. Επιβάλλεται να ξεπλύνεις το πρόσωπό σου με χλιαρό νερό (ούτε ζεστό, αλλά ούτε και κρύο).

5. Ξεχνάμε να βάλουμε λοσιόν. Μετά το γαλάκτωμα να βάζεις πάντοτε ταμποναριστά σε βαμβάκι λοσιόν προσώπου. Είναι αυτή που επαναφέρει το pH της επιδερμίδας. Για να καταλάβεις πώς λειτουργεί: Το γαλάκτωμα καθαρισμού έχει σχεδόν πάντα αλκαλικό pH, συνήθως 9-10. Το φυσιολογικό pH της επιδερμίδας είναι ελαφρά όξινο, γύρω στο 6. Έτσι, το πρόσωπο μετά τον καθαρισμό αποκτά αλκαλικό pH. Αν αυτό παραμείνει επί αρκετή ώρα έτσι, είναι επικίνδυνο, επειδή τα μικρόβια (βακτήρια και μύκητες) πολλαπλασιάζονται πολύ σε αλκαλικό pH, ενώ θανατώνονται σε όξινο pH. Η λοσιόν προσώπου έχει λοιπόν ως ζωτικό ρόλο να επαναφέρει το pH της επιδερμίδας στο φυσιολογικό, ελαφρά όξινο, pH μετά το γαλάκτωμα καθαρισμού. Δηλαδή εμποδίζει τις μολύνσεις και τα σπυράκια.

6. Δεν σκουπίζουμε το πρόσωπό μας ή το σκουπίζουμε λάθος. Μη χρησιμοποιείς ποτέ δεύτερη φορά την ίδια πετσέτα προσώπου. Εναλλακτικά χρησιμοποίησε χαρτομάντιλα για να στεγνώνεις το πρόσωπό σου και φρόντιζε να μην αφήνεις καθόλου υγρασία στην επιδερμίδα. Όταν το νερό στεγνώνει πάνω στο δέρμα, το ξηραίνει.

7. Δεν απολυμαίνουμε τα σφουγγάρια-πινέλα του μακιγιάζ. Πλένε τακτικά τα πινέλα και τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ σου, βάζοντας σε ένα μπολ με νερό και άφθονο αντισηπτικό σαπούνι και άφηνέ τα για είκοσι λεπτά. Ξέβγαζε καλά με χλιαρό νερό και άφηνέ τα να στεγνώνουν πάνω σε μια καθαρή πετσέτα.

8. Μοιραζόμαστε προϊόντα μακιγιάζ. Μη χρησιμοποιείς προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιεί κάποιος άλλος (την ίδια πούδρα με κοινό σφουγγάρι, το ίδιο ρουζ και πινέλο κ.λπ.). Ποτέ δεν ξέρεις.

9. Πειράζουμε σπυράκια και κοκκινίλες. Όταν εμφανιστεί στο πρόσωπό μας κάποιο σπυράκι ή ερεθισμός, αυτό πάντα οφείλεται σε βαθύτερο αίτιο. Είτε σε κάποια εσωτερική διαταραχή του οργανισμού (ορμονική, του πεπτικού συστήματος κ.λπ.), είτε σε κάποιο εξωτερικό αίτιο (καυσαέριο, ρύπους κ.λπ.). Ζουλώντας ή πειράζοντας το ερεθισμένο σημείο, αυξάνουμε τις πιθανότητες να μας μείνουν σημαδάκια ή ουλές όταν το αίτιο υποχωρήσει.

10. Βάζουμε κρέμα στο κινητό βλέφαρο του ματιού. Όταν βάζουμε κρέμα ματιών, πρέπει να την απλώνουμε ταμποναριστά μόνο κάτω από τα μάτια. Η κρέμα στο επάνω βλέφαρο δημιουργεί οίδημα (πρήξιμο) και σε βάθος χρόνου μπορεί να προκαλέσει πτώση του βλεφάρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα