Τake care of yourself: Κάνε home spa με σπιτικές συνταγές!

Έχετε σκεφτεί να κάνετε ένα όμορφο δώρο στον εαυτό σας, να μετατρέψετε σε luxury home spa το μπάνιο σας χωρίς πολλά έξοδα αλλά να το απολαύσετε με τη ψυχή σας;

Το να περιποιηθείτε το πρόσωπο, το σώμα, τα μαλλιά και το νου σας στο σπίτι είναι ένας υπέροχος τρόπος για να χαλαρώσετε και να αναζωογονηθείτε.

Υπάρχουν κάποιες παραδοσιακές τεχνικές ομορφιάς εύκολες και αποτελεσματικές για να αποκτήσεις καθαρή και δροσερή επιδερμίδα από την κορυφή έως τα νύχια. Δεν χρειάζεται να έχετε ένα

κάρο προϊόντα ομορφιάς για να αποκτήσετε βελούδινη επιδερμίδα, οι beauty συνταγές από το “μπαούλο της γιαγιάς” είναι πάντα επίκαιρες!

Εδώ είναι μερικές σπιτικές diy θεραπείες που μπορείτε να δοκιμάσετε:

#Ατμός προσώπου:

Γεμίστε ένα μπολ με ζεστό νερό και προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριων ελαίων όπως λεβάντα ή ευκάλυπτο. Σκύψτε πάνω από το μπολ και βάλτε μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι σας για να παγιδευτεί ο ατμός. Απολαύστε τον καταπραϋντικό ατμό για 10-15 λεπτά για να ανοίξουν οι πόροι σας και να ανανεωθεί η επιδερμίδα σας.

#Απολέπιση σώματος:

Δημιουργήστε ένα πολυτελές scrub σώματος αναμειγνύοντας ζάχαρη ή αλάτι με λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο. Προσθέστε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο για ένα υπέροχο άρωμα. Κάντε απαλό μασάζ με το scrub στο δέρμα σας με κυκλικές κινήσεις και στη συνέχεια ξεπλύνετε για απαλό και λείο δέρμα.

#Θρεπτική μάσκα μαλλιών:

Συνδυάστε πολτοποιημένο αβοκάντο, μια κουταλιά της σούπας μέλι και μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο για να δημιουργήσετε μια θρεπτική μάσκα μαλλιών. Απλώστε το μείγμα στα μαλλιά σας, εστιάζοντας στις άκρες. Αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά πριν το ξεπλύνετε καλά για extra boost και ενυδάτωση στα μαλλιά σας!

#Χαλαρωτικό ζεστό μπάνιο:

Γεμίστε τη μπανιέρα σας με ζεστό νερό. Προσθέστε αλάτι Epsom, μερικές σταγόνες αιθέριων ελαίων και αποξηραμένη λεβάντα ή ροδοπέταλα. Μουλιάστε το κορμί σας για 20-30 λεπτά και μειώστε την ένταση των μυών. Είναι ότι πιο χαλαρωτικό μπορείς να κάνεις έπειτα από μια έντονη ημέρα με στρες.

#Cooling Cucumber Eye Pads:

Κόψτε τις φέτες αγγουριού και βάλτε τις στην κατάψυξη για μια super refreshing περιποίηση ματιών. Ξαπλώστε, τοποθετήστε τις παγωμένες φέτες αγγουριού πάνω από τα κλειστά μάτια σας και χαλαρώστε για 10-15 λεπτά. Αυτό βοηθά στη μείωση του πρηξίματος και καταπραΰνει τα κουρασμένα μάτια.

#Ενυδατική μάσκα προσώπου:

Ανακατέψτε γιαούρτι, μέλι και μια λιωμένη μπανάνα για να δημιουργήσετε μια ενυδατική μάσκα προσώπου. Απλώστε την στο πρόσωπό σας και αφήστε την για 15-20 λεπτά πριν την ξεπλύνετε. Αυτή η μάσκα είναι πολύ θρεπτική για την επιδερμίδα!

#DIY Μανικιούρ/Πεντικιούρ:

Μουλιάστε τα χέρια και τα πόδια σας σε ζεστό νερό με μερικές σταγόνες αιθέριων ελαίων. Κόψτε και διαμορφώστε τα νύχια σας και κάντε απαλή απολέπιση με ένα scrub από ζάχαρη και ελαιόλαδο. Ολοκληρώστε ενυδατώνοντας τα χέρια και τα πόδια σας με μια πλούσια λοσιόν και απλώνοντας το αγαπημένο σας βερνίκι νυχιών.

Επειδή η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά, θυμηθείτε να φτιάξετε τη διάθεση σας παίζοντας χαλαρωτική μουσική, ανάβοντας αρωματικά κεριά και δημιουργώντας μια μυστηριακή ατμόσφαιρα.

Πηγή φωτογραφιών: Unsplash

Μια ματιά ακόμα:

Foundation: Άραγε φοράμε το καλοκαίρι για κάλυψη;

Keywords
Τυχαία Θέματα