Σταύρος Ξαρχάκος -Ηρώ Σαΐα: Αντιδράσεις με την απόφαση να παραδώσουν τα σκυλιά τους σε καταφύγιο -Η απάντηση του ζευγαριού

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στα social media το γεγονός ότι ο Σταύρος Ξαρχάκος και η σύζυγός του, Ηρώ Σαΐα, παρέδωσαν τα τρία σκυλιά τους σε καταφύγιο ζώων του Δήμου Αθηναίων.

H Ηρώ Σαΐα, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, έδωσε τη δική της απάντηση  για την εξέλιξη αυτή, περιγράφοντας την προσπάθεια που έκανε η οικογένεια μέχρι τα σκυλιά να καταλήξουν στο καταφύγιο.

«Τα 3 αυτά σκυλιά τα είχαμε εδώ και 11 χρόνια το ένα, 9 χρόνια

τα άλλα δύο, και πληρώναμε ζευγάρι το οποίο διέμενε στην κατοικία της Αίγινας για τη φροντίδα των σκυλιών. Το ζευγάρι αυτό αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του. Την περασμένη Κυριακή οι άνθρωποι έφυγαν. Εγώ έμεινα προσπαθώντας μέχρι και την Πέμπτη που γύρισα στην Αθήνα, να βρεθεί μια λύση για τα σκυλιά.

Αναζητήσαμε ανθρώπους για να υιοθετήσουν τα σκυλιά, όμως κανένας δεν θέλησε, και κανένας δεν ήθελε να αναλάβει έστω και επί πληρωμή τη φροντίδα τους. Ψάχναμε 3 μήνες -ξέροντας πως οι άνθρωποι θα έφευγαν- μήπως και κάποιος ήθελε κάποιο από τα σκυλιά ή και όλα, όμως κανείς δεν βρέθηκε», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Πριν από λίγη ώρα, η Ηρώ Σαΐα δημοσίευσε στο Facebook ένα έγγραφο που έστειλε μαζί με τον Σταύρο Ξαρχάκο στον Δήμο Αθηναίων, μέσα από το οποίο τονίζεται -μεταξύ άλλων- ότι η διαμονή των τριών σκυλιών τους στο καταφύγιο θα είναι σύντομη.

«Μέλη της οικογένειας μας είναι και τρία σκυλιά, ο Ραν, η Νίτσα και ο Λουκάς, τα οποία διαμένουν μόνιμα στην κατοικία μας στην Αίγινα.

Οι άνθρωποι οι οποίοι τα φροντίζουν σε καθημερινή βάση, όταν εμείς δεν βρισκόμαστε εκεί, αποχώρησαν από την εργασία τους, την προηγούμενη εβδομάδα.

Δεδομένου ότι το διάστημα που μεσολάβησε από την ανακοίνωση της αποχώρησής τους μέχρι και την ημέρα αποχώρησής τους ήταν πολύ σύντομα, δεν καταφέραμε να βρούμε κάποιον αντικαταστάτη. Ταυτόχρονα τα σκυλιά, όντας γερμανικοί ποιμενικοί, δεν μπορούν να μεταφερθούν στην οικεία που διαμένουμε στην Αθήνα.

Για το λόγο αυτό, θα σας παρακαλούσαμε, τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες, όπως φιλοξενηθούν για ένα σύντομο χρονικό διάστημα (μέγιστο μια βδομάδα) και μέχρι να βρούμε τον κατάλληλο άνθρωπο για να τους παρέχει την φροντίδα που απαιτείται, στο καταφύγιο του Σωκράτη, που ανήκει στον Δήμο σας», αναφέρει -μεταξύ άλλων- το έγγραφο.

«Περίμενα αυτή τη Δευτέρα! Διότι η αλήθεια λάμπει στο φως του ήλιου. Ξέρω πως το καλό δε θα διαδοθεί (όπως πολύ εύκολα διαδόθηκε το κακό, το «αίμα» έχει αξία στις ανθρωποφαγίες ) και καθόλου δε με πειράζει. Διότι η κακία είναι απέραντη! Όμως και το καλό, καμία φορά λάμπει!», έγραψε η σύζυγος του Σταύρου Ξαρχάκου στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook.

Διαβάστε επίσης:

Αλίκη Κατσαβού: «Δεν λέω πολλά στον Φοίβο για τον μπαμπά του για να μην…»

Γιώργος Βελισσάρης: «Πέθαναν» την κόρη του στο TikTok -«Δεν κοιμηθήκαμε όλο το βράδυ»

Κατερίνα Καινούργιου: Το on air «καρφί» για παρουσιάστρια -«Καλό είναι κάτω από την ίδια τηλεοπτική στέγη να υπάρχει στήριξη»

Keywords
Τυχαία Θέματα