Σταματίνα Τσιμτσιλή για τη σύγκρουση των τρένων στη Λάρισα: «Σηκώθηκα με ένα πολύ μεγάλο βάρος στη ψυχή μου»

Τριάντα δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της σύγκρουσης των δυο τρένων στα Τέμπη, στο ύψος της Λάρισας, ενώ για νοσηλεία σε νοσοκομεία παραμένουν πενήντα τρεις τραυματίες.

Το πρωί της Τετάρτης (1/3), στην εκπομπή «Happy Day» αναφέρθηκαν σε αυτό το τόσο δυσάρεστο γεγονός, με την Σταματίνα Τσιμτσιλή να μη μπορεί πιστέψει πως τόσοι συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους τόσο απρόσμενα και άδικα.

«Όταν ξύπνησα το πρωί και κατάλαβα τι έχει συμβεί, σηκώθηκα με ένα πολύ μεγάλο βάρος στη ψυχή μου. Πέρα από αυτή την τραγωδία, προστίθεται το βάρος

και το πένθος που έχουμε ζήσει ως έθνος και στις προηγούμενες τραγωδίες.

Οι μάνες των μαθητών που χάσανε τα παιδιά τους στα Τέμπη θρηνούν και σήμερα για τους νεκρούς του δυστυχήματος. Αν εν έτη 2023 κινούνται χειροκίνητα τα τρένα, που υποτίθεται έχουν εκσυγχρονιστεί και έχουν πουληθεί σε ξένη εταιρεία, αυτό πρέπει να μας ανησυχήσει πάρα πολύ» τόνισε η Σταματίνα Τσιμτσιλή στον αέρα της πρωινής εκπομπής της στον Alpha.

Διασώστης που μίλησε πριν από λίγη ώρα στο MEGA περιέγραψε την κατάσταση των ανθρώπων που αντίκρισαν αμέσως μετά τη σύγκρουση των τρένων.

«Η κατάσταση ήταν τραγική, καθώς υπήρχαν πολύ νεκροί καθώς από τη 1:15 και μετά δεν είχαμε απεγκλωβίσει ήταν όλοι νεκροί. Βρήκαμε στα χωράφια 4 με 5 ανθρώπους που δεν ήταν στην ζωή και στα βαγόνια – κυρίως στα τρία πρώτα – δεν ήταν κανένας εν ζωή. Οι τραυματίες βγήκαν την πρώτη μία με μιάμιση ώρα από εκεί και πέρα βγάζαμε μόνο νεκρούς».

Όπως είπε ο διασώστης, από τα τρία πρώτα βαγόνια έβγαζαν νεκρούς καθώς εκεί η κατάσταση ήταν τραγική. «Στο σύνολο έβγαιναν πολλοί νεκροί», είπε χαρακτηριστικά. Μιλώντας για την ταυτότητα των θυμάτων ο διασώστης ανέφερε ότι στην πλειονότητά τους είναι φοιτητές. «Υπήρχαν νέα παιδιά στην πλειονότητά τους, το 80% ήταν νέα παιδιά, κάτω από 30 ετών. Οι περισσότεροι που βρήκαμε νεκρούς ήταν νέα παιδιά».

Διαβάστε επίσης:

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Συγκλονιστικές μαρτυρίες επιβατών -«Προσπάθησαν να πλησιάσω στα πρώτα βαγόνια και ήταν όλα μια μάζα»

Μαυρίδης – Καθάργια: Η αινιγματική ανάρτηση του κουμπάρου τους πριν την αποκάλυψη του διαζυγίου

Μαύρο Ρόδο: Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο 1/3

Keywords
Τυχαία Θέματα