Ρούλα Πισπιρίγκου: Η άφιξή της στη δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας -Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έφτασε λίγη ώρα μετά τον Μάνο Δασκαλάκη η Ρούλα Πισπιρίγκου στη δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, ντυμένη στα μαύρα και με τη συνοδία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.


Ο συνήγορος υπεράσπισής της, Αλέξης Κούγιας, προχώρησε σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους λίγο πριν την έναρξη της δίκης, τονίζοντας πως «είναι μια μοναδική περίπτωση όπου πρώτα ανακάλυψαν τη δράστη και μετά δημιούργησαν τις υποθέσεις. Δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο παγκοσμίως. Πρώτα έχουν προκαταδικάσει έναν άνθρωπο… Αυτοί που δημιούργησαν την υπόθεση είτε είναι ιατροδικαστές, δήμαρχοι είτε είναι

καριερίστες της γραφειοκρατίας που τελείωσαν πανεπιστήμια στην Ιταλία και με διάφορες φωτογραφικές διατάξεις άλλοι έγιναν καθηγητές πανεπιστημίου και άλλοι ιατροδικαστές και μάλιστα κορυφαίοι, οι οποίοι με ένα θράσος επιστημονικό κατήργησαν νεκροψίες και παραπλάνησαν τη Δικαιοσύνη. Είναι ίσως το μεγαλύτερο δικαστικό σκάνδαλο από τότε που θυμάμαι και σχεδόν 50 χρόνια υπηρετώ τη δικαιοσύνη».

Όταν μάλιστα ο ίδιος ρωτήθηκε στη συνέχεια σχετικά με το γεγονός ότι ο Μάνος Δασκαλάκης θα καταθέσει πρώτος στη δίκη, αναρωτήθηκε: «Γιατί είναι σημαντικός ο Μάνος Δασκαλάκης; Σημαντικοί είναι οι αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες και όταν η επιστήμη χρειάζεται ειδικές γνώσεις, οι πραγματογνώμονες. Εδώ και στις τρεις υποθέσεις έχουμε δύο ιατροδικαστές, οι οποίοι γνωμοδότησαν μέσα από φωτογραφίες και ένα πανάκι. Υπάρχει ένα σκοτεινό πρόσωπο πίσω από αυτή την ιστορία, από πίσω κρύβεται η καθηγήτρια ιατροδικαστικής Σπηλιοπούλου, η οποία ξεχρεώνει λογαριασμούς της με διαφόρους και η οποία είναι στο απυρόβλητο. Περιμένετε σήμερα τα αιτήματα και τις θέσεις μας και να είστε βέβαιοι ότι εμείς δεν θα αφήσουμε τίποτα να πέσει κάτω γιατί η δικαιοσύνη είναι το θεμέλιο της δημοκρατίας. Μπορεί να γίνονται λάθη, μπορεί κάποιοι να κατηγορούνται και να καταδικάζονται άδικα, αλλά στο τέλος δεν έχω δει αθώο άνθρωπο να καταδικάζεται».

Διαβάστε ακόμα:

«Δε θα συμμετείχα σε remake του “Είσαι το Ταίρι μου”»

Γαρυφαλλιά Καληφώνη: «Το πρακτορείο με έστειλε σε φωτογράφο να κάνουμε τεστ και εκείνος έπιανε τα γεννητικά όργανά του»

Μάνος Δασκαλάκης: Η άφιξή του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Keywords
Τυχαία Θέματα