Πρίγκιπας Harry: Έφτασε μόνος στην τελετή στέψης του Βασιλιά Καρόλου -Βίντεο

Λίγο πριν τη μία το μεσημέρι, ο Βασιλιάς Κάρολος εισήλθε από τη Μεγάλη Δυτική Πύλη στο Αβαείο για να ξεκινήσει το τελετουργικό, που θα ολοκληρωθεί στις δυο με τη στέψη του.

Νωρίτερα, ο μικρότερος γιος του μονάρχη, πρίγκιπας Harry έφτασε μόνος στο Αβαείο του Ουέστμινστερ για την ιστορική αυτή στιγμή.

Ο Δούκας του Sussex δεν έχει ενεργό ρόλο στην τελετή και για αυτό το λόγο κάθισε στις πίσω σειρές,  δίπλα στον σύζυγο της της πριγκίπισσας Ευγενίας, Jack Brooksbank.

Prince

Harry sits next to Jack Brooksbank, husband of Princess Eugenie, for his father’s #coronation https://t.co/UjObJnhUV0 pic.twitter.com/fxQI57aSuX

ITV News (@itvnews) May 6, 2023

LIVE: Prince #Harry arrives at Westminster Abbey.

After his memoir #Spare was published, many speculated he would not come. pic.twitter.com/IL6HAB5zkE

FRANCE 24 English (@France24_en) May 6, 2023

Να αναφέρουμε ότι στις δύο το μεσημέρι (Ώρα Ελλάδα), ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι θα στέψει με το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου τον Βασιλιά Κάρολο Γ’ . Πρόκειται για ένα στέμμα που κατασκευάστηκε το 1660 και ζυγίζει 2,27κιλά. Αμέσως θα ηχήσουν οι σάλπιγγες και στρατιωτικά αγήματα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο θα πυροβολούν στον αέρα χαιρετίζοντας τη στέψη του βασιλιά.

Στις τρεις, θα ολοκληρωθεί το τελετουργικό και θα ξεκινήσει η Πομπή της Στέψης από το Αβαείο προς το Παλάτι αυτή τη φορά. Σε αυτή την πομπή θα συμμετέχουν και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Richard Pohle – WPA Pool/ Phil Noble/ Yui Mok/ Dan Charity/Andy Stenning/ Aaron Chown/ Andrew Matthews/ Getty Images / Ideal Image

Διαβάστε επίσης:

Σίσσυ Χρηστίδου: Οι on air ευχές στην Ιωάννα Μαλέσκου για τη γέννηση της κόρης της

Αλεξάνδρα Παναγιώταρου -Στάθης Σχίζας: «Δεν τίθεται πια θέμα για το εάν είναι φημολογούμενος ο χωρισμός τους»

Βασιλιάς Κάρολος: Παρακολουθείστε live την τελετή της στέψης

Keywords
Τυχαία Θέματα