Πέτρος Φιλιππίδης: Όσα δήλωσαν οι δικηγόροι του μετά την απόφαση του δικαστηρίου -«Αν ο κόσμος ήξερε, θα ήταν όλοι δίπλα του»

Μετά από περίπου έναν χρόνο, η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 8/2, με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη να αθωώνεται για την κατηγορία του βιασμού και να κηρύσσεται ομόφωνα ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού. Η εισαγγελέας πρότεινε συνολική ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, με την πρότασή της να γίνεται δεκτή.

Την απόφαση που έλαβε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σχολίασαν λίγα λεπτά αργότερα στις τηλεοπτικές κάμερες οι συνήγοροι υπεράσπισής του.

Οι δηλώσεις του Μιχάλη Δημητρακόπουλου

«Ο κύριος Φιλιππίδης προφυλακίστηκε για 11 μήνες επειδή τον κατήγγειλε μία

κυρία ότι διέπραξε σε βάρος της δύο τετελεσμένους βιασμούς. Γι’ αυτή την κατηγορία που του στέρησε την ελευθερία, ομόφωνα το δικαστήριο με σύμφωνη πρόταση της εισαγγελέως αθωώθηκε. Και έμειναν οι δύο απόπειρες όπου καταδικάσθηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη όπου σε αυτές τις δύο απόπειρες βιασμού ο κ. Φιλιππίδης άνοιξε την πόρτα και τις δύο φορές στις δύο καταγγέλλουσες και είπε “περάστε έξω”. Σε σχέση με τα νομολογιακά δεδομένα αυτής της χώρας ποτέ δεν έχει ξαναπεράσει απόπειρα βιασμού όπου ο βιαστής λέει στο θύμα του “περάστε έξω”.

Στην πρώτη περίπτωση ήταν στο καμαρίνι το θέατρο Μουσούρη και στη δεύτερη περίπτωση στο αυτοκίνητο 1η Αυγούστου 2014 στο Παλαιό Ψυχικό. Πιστεύω ότι στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα υπάρχει η πλήρης δικαίωση του κ. Φιλιππίδη και θα αθωωθεί και γ΄αυτές τι δύο απόπειρες βιασμού. Ο κ. Φιλιππίδης ξέρει ότι είναι αθώος για όλες τις πράξεις. Και η ελάχιστη καταδίκη του δημιουργεί πόνο, διότι όλη αυτή η ιστορία, είναι μια ιστορία που αν ο κόσμος ήξερε πως δημιουργήθηκε θα ήταν όλοι δίπλα του».

Οι δηλώσεις της Κικής Πακιρτζίδου

«Το δικαστήριο ομόφωνα είπε ότι ο κ. Φιλιππίδης ουδέποτε βίασε τη συγκεκριμένη γυναίκα. Τη συγνώμη έπρεπε να την ακούσει σήμερα ο κ. Φιλιππίδης από τη συγκεκριμένη γυναίκα. Είναι αθώος, έχει ασκήσει ήδη έφεση».

Διαβάστε ακόμα:

Άννα Κορακάκη για την πρόταση γάμου: «Είναι κάτι που ήθελα και ονειρευόμουν»

Σασμός: Σε αδιέξοδο η Αργυρώ μετά την εξαφάνιση Σταύρου – Πετρή

Survivor All Star: Το μήνυμα της Καρολίνας Καλύβα στον Μάριο Πρίαμο – «Θα τα πούμε όταν βγω έξω»

Keywords
Τυχαία Θέματα