Πανελλήνια θλίψη: Έφυγε από τη ζωή ο Θάνος Μικρούτσικος

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ο Θάνος Μικρούτσικος. Ο σπουδαίος συνθέτης πάλεψε με τη ζωή του αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε να βγει νικητής.

Ο Θάνος Μικρούτσικος έφυγε σε ηλικία 72 ετών, ενώ ο ίδιος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο από τον περασμένο Οκτώβρη.

Ο ίδιος δεν έκρυψε ποτέ το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε και πάλεψε θαραλλέα. Όμως ο καρκίνος είχε προσβάλλει το συκώτι, τους λεμφαδένες και τα κόκκαλα και ήταν ήδη αργά.

Λίγες μέρες πριν ο ίδιος είχε κάνει μια από τις τελευταίες του δημοσιεύσεις στο facebook

γράφοντας: «Αυτές τις μέρες στο νοσοκομείο χρειάστηκε πολλές φορές να κάνω μετάγγιση αίματος. Το ίδιο και οι άνθρωποι στους διπλανούς θαλάμους. Σκεφτόμουνα αντί για δώρο φέτος να δώσετε αίμα. Για τον Θ.Μ. Για κάποιον που το έχει ανάγκη. Αυτές τις γιορτές σκεφτείτε τους άλλους και γίνετε αιμοδότες».

Ο Θάνος Μικρούτσικος γεννήθηκε στις 13 Απριλίου 1947 στην Πάτρα και ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του σε μικρή ηλικία στη Φιλαρμονική Εταιρεία Πατρών και στο Ελληνικό Ωδείο (πιάνο, θεωρία, αρμονία). Στη συνέχεια ακολούθησαν οι σπουδές και η αποφοίτησή του από το μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα μελέτησε αρμονία, αντίστιξη, φούγκα και σύνθεση.

Ο συνθέτης άρχισε να συνθέτει στα τέλη της δεκαετίας του 1960, αλλά επίσημα εμφανίστηκε το 1975, με το δίσκο «Πολιτικά τραγούδια». Ο ίδιος συνεργάστηκε με κορυφαίες ερμηνεύτριες όπως η Μαρία Δημητριάδη, η Χάρις Αλεξίου και η Ιταλίδα Μίλβα, αλλά και μεγάλους ερμηνευτές όπως ο Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μητροπάνος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Θηβαίος, Γιάννης Κούτρας και πολλούς ακόμα.

Διαβάστε ακόμα: Σάκης Τανιμανίδης-Χριστίνα Μπόμπα: Το υπέροχο ταξίδι τους σε εξωτικό προορισμό (φωτό)

Η συγκινητική ανάρτηση της Μαίρης Συνατσάκη για την αδερφή της, Αλίκη!

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή ποζάρει με τον γιο της και ευχέται στους followers της για τις γιορτές!

Keywords
Τυχαία Θέματα