Όλα ξεκινούν από το… πιάτο: Tι πρέπει να τρώμε για ομορφιά και λάμψη σε κάθε ηλικία

Δες λοιπόν τι πρέπει να τρως και τι να αποφεύγεις ανάλογα με την ηλικία σου, για λαμπερό και υγιές δέρμα …

√ Στα 20 πολλοί υποφέρουν ακόμη από σπυράκια, κοκκινίλες και δερματικά προβλήματα. Η ζάχαρη, τα γλυκά και τα αναψυκτικά επιδεινώνουν το πρόβλημα. Αντιθέτως η μαύρη σοκολάτα, τα δαμάσκηνα, τα βατόμουρα και τα κεράσια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία που βελτιώνουν την όψη της επιδερμίδας και προλαμβάνουν τις φλεγμονές.

√ Μπορείς

να διατηρήσεις την υγεία και τη λάμψη του προσώπο στην ηλικία των 30, καταναλώνοντας φρούτα και λαχανικά πορτοκαλί χρώματος (καρότα, κολοκύθες, γλυκοπατάτες, πεπόνια) πλούσια σε βητα-καροτίνη που απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και βοηθούν στην παραγωγή νέων.

√ Στα 40 η κυριότερη ανησυχία των γυναικών είναι η πρόληψη και μείωση των ρυτίδων. Αυτό επιτυγχάνεται με φρούτα και λαχανικά πλούσια σε βιταμίνη C, όπως οι χρωματιστές πιπεριές, το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και φυσικά όλα τα εσπεριδοειδή.

√ Η σωστή ενυδάτωση του δέρματος στην ηλικία των 50 είναι πολύ σημαντική. Δεν αρκεί μόνο η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού, αλλά και η κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε νερό, όπως τα αγγούρια, τα μανιτάρια, τα ροδάκινα, τα πορτοκάλια, τα σταφύλια και άλλα.

Πηγή: www.myfit.gr

Δες ακόμα:Κέιτ Άπτον: Το supermodel αποκαλύπτει τι τρώει για να έχει αυτό το υπέροχο πληθωρικό σώμα!

The post Όλα ξεκινούν από το… πιάτο: Tι πρέπει να τρώμε για ομορφιά και λάμψη σε κάθε ηλικία appeared first on Fay's book.

Keywords
Τυχαία Θέματα