Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης μας φτιάχνει τέλεια τάρτα σοκολάτας με καραμέλα και φιστίκια!

Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης, ο αγαπημένος μας pastry chef, τις συνταγές του οποίου φτιάχνουμε συχνά, βρέθηκε στην κουζίνα του Πρω1νού και μας ετοίμασε μια τέλεια τάρτα σοκολάτας με καραμέλα και φιστίκια! Δείτε πως θα την φτιάξετε.

Υλικά:

Για την τάρτα:

225 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Μια πρέζα αλάτι

50 γρ ζάχαρη άχνη

110 γρ βούτυρο σε μικρά κομμάτια

Μια κουταλιά της σούπας παγωμένο νερό

1 κουτί

ζαχαρούχο γάλα

200 γρ αλμυρό φιστίκι

Για το γκανάζ σοκολάτας:

300 γρ κρέμα γάλακτος 35%

300 γρ σοκολάτα 55%-57%

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, την άχνη και το βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε μικρά κομματάκια. Ανακατεύουμε με το φτερό μέχρι να γίνει η ζύμη σαν ψυχούλα. Τέλος προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ζυμάρι. Τελειώνουμε το ανακάτεμα με το χέρι, τυλίγουμε το ζυμάρι μας με μεμβράνη και το ξεκουράσουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.

Βγάζουμε το ζυμάρι από το ψυγείο και το ανοίγουμε στην ταρτιέρα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου. Αφού ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει.

Από βραδύς έχουμε βράσει το ζαχαρούχο μας σε κατσαρολάκι με το νερό να σκεπάζει το κουτί για 3 ώρες σε χαμηλή φωτιά. Όταν η τάρτα μας είναι έτοιμη αδειάζουμε την καραμέλα και την απλώνουμε με την βοήθεια ενός κουταλιού και από πάνω ρίχνουμε τα αλμυρά φιστίκια μας.

Σε ένα μπεν-μαρί έχουμε βάλει την κρέμα γάλακτος με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μεχρι να γίνει γκανάζ. Ρίχνουμε το ζεστό γκανάζ πάνω στην έτοιμη με καραμέλα και φυστίκι τάρτα μας.

Keywords
Αναζητήσεις
δημητρης μακρυνιωτης ταρτα σοκολατας
Τυχαία Θέματα