Ο χώρος της μόδας θρηνεί τον Pierre Cardin: Οι δημιουργίες που άφησαν εποχή

O χώρος της μόδας θρηνεί σήμερα καθώς ο πασίγνωστος και διεθνούς φήμη σχεδιαστής Pierre Cardin έφυγε από τη ζωή στα 98 του χρόνια. Ο ίδιος υπήρξε πρωτοπόρος στα σχέδιά του και το bubble dress που δημιούργησε στα 50s άφησε ιστορία.

10 πράγματα που δεν ξέρεις για τον γνωστό σχεδιαστή

#1. Ο Pierre Cardin ίδρυσε τον οίκο μόδας του το 1950 σε ηλικία 28 ετών! Ο πατέρας

του δεν ήθελε ο γιος του να γίνει σχεδιαστής αλλά ο ίδιος ήξερε από πολύ μικρός ποιο ήταν το όνειρό του.

#2. Στα 14 του ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός ράφτη. Στα 17 του έφυγε από το σπίτι του και έμεινε μαζί με έναν ράφτη ώστε να μάθει καλύτερα να ράβει κοστούμια για γυναίκες.

#3. Σπούδασε αρχιτεκτονική, που ήταν το όνειρο του πατέρα του αλλά παράλληλα άρχισε να εργάζεται στον οίκος μόδας Paquin.

#4. Συνεργάστηκε επίσης με την σχεδιάστρια Elsa Schiaparelli ενώ λίγο αργότερα έγινε επικεφαλής στο ατελιέ του Christian Dior σε ηλικία 25 ετών!!!

#5. Το 1953 δημιούργησε την πρώτη γυναικεία κολεξιόν του και λίγο αργότερα την ίδια χρονιά άνοιξε την πρώτη του μπουτίκ.

#6. Πολλές celebrities φορούσαν ρούχα του και ανάμεσά τους και οι Eva Peron, Rita Hayworth, Elizabeth Taylor, Brigitte Bardot, Jeanne Moreau, Mia Farrow και Jacqueline Kennedy.

#7. Ο Pierre Cardin ήταν ο σχεδιαστής που δημιούργησε το κοστούμι των Beatles.

#8. Ήταν ο πρώτος σχεδιαστής που έφερε τη high fashion στο ευρύ κοινό και πουλούσε τις κολεξιόν του σε αλυσίδες καταστημάτων από τα 50s.

#9. Yπήρξε ο μέντορας πολλών άλλων σχεδιαστών. Ο Jean Paul Gaultier έμαθε πολλά πράγματα για τη μόδα στο πλευρό του Pierre Cardin.

#10. Μια από τις αγαπημένες μας φράσεις του σχεδιαστή: «Τα ρούχα που προτιμώ είναι αυτά που δημιούργησα για μια ζωή που δεν υπάρχει ακόμα- για τον κόσμο του αύριο».

Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Pierre Cardin και σε ευχαριστούμε πολύ για όλα όσα μας προσέφερες.

Πηγή φωτογραφιών: NDP Photo Agency

Διαβάστε ακόμα: To trend που φοράνε ξανά και ξανά όλα τα fashion girls αυτόν τον Χειμώνα

Δείτε πως φοράνε το λευκό παντελόνι μέσα στο Χειμώνα τα πιο stylish κορίτσια του Instagram!

Η Taylor Hage μας δείχνει τα 5 χειμερινά looks που θέλουμε να αντιγράψουμε άμεσα!

Keywords
Τυχαία Θέματα