Νίτσα Μαρούδα: Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία της ηθοποιού -Συντετριμμένη η κόρη της, Ιωάννα Κολοκοτά (Φωτογραφίες)

Η Νίτσα Μαρούδα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών από ανακοπή καρδιάς, βυθίζοντας σε ανείπωτη θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Η κηδεία της πραγματοποιήθηκε σήμερα 1/11 στο Κοιμητήριο Χαλανδρίου, όπου συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι αποχαιρέτησαν την σπουδαία ηθοποιό.

Τραγική φιγούρα η κόρη της, Ιωάννα Κολοκοτά, η οποία συνοδευόταν από τον σύζυγό της, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τις κόρες τους, Ελίνα και Ρένα.

Δείτε παρακάτω

φωτογραφίες από την κηδεία



Φωτογραφίες: NDP Photo Agency

Ποια ήταν η Νίτσα Μαρούδα

Η Ελένη (Νίτσα) Μαρούδα γεννήθηκε στην Πάτρα το 1935 και ήταν Ελληνίδα ηθοποιός της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Σπούδασε υποκριτική στην Σχολή Μουσικού Θεάτρου Θεοφανίδη. Έπαιξε σε πολλές ταινίες τις δεκαετίες ’60 και ’70, στην λεγόμενη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, με τους κωμικούς ρόλους της να ξεχωρίζουν.

Η πρώτη της ταινία στο σινεμά ήταν “Το αγρίμι” του Κώστα Καραγιάννη το 1960. Έπαιξε συνολικά σε 37 ταινίες δίπλα σε όλα τα ιερά τέρατα του ελληνικού κινηματογράφου της εποχής. Τελευταία της ταινία ήταν “Υποψήφιοι βουλευτές και βουλευτίνες” (1980) και τελευταία εμφάνιση της στην Υ.Ε.Ν.Ε.Δ. στην σειρά “Κομμωτήριο – Ιστορίες” του σεσουάρ (1982).

Ήταν χαρακτηριστική η ατάκα της “Θέλετε ένα περγαμόντο;” στην ταινία “Η αρχόντισσα κι ο αλήτης” το 1968. Παντρεύτηκε τον Συμεών Κολοκοτά και η κόρη της Ιωάννα είναι σύζυγος του πολιτικού και πρώην υπουργού Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Διαβάστε ακόμα:

Μίνα Αδαμάκη: Όσα είχε πει στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη -«Δεν αισθάνομαι καμία έλλειψη»

Ελένη Ράντου: «Δεν εμπιστεύομαι τη γνώμη του Βασίλη Παπακωνσταντίνου γιατί…»

Πέθανε η Μίνα Αδαμάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα