Νίκος Πολυδερόπουλος: «Η δυσλεξία μου είναι το μετάλλιό μου»

Ο Νίκος Πολυδερόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» και μίλησε για τα παιδικά χρόνια του, τη δυσλεξία, το σοβαρό ατύχημα που είχε στο παρελθόν αλλά και τον έρωτα.

Για την παιδική ηλικία του: «Ως παιδί ήμουν πολύ ζόρικος, καθόλου υπομονετικός, άτακτος, πάντα αδιάβαστος στο σχολείο, ήμουν ο χειρότερος μαθητής της τάξης και το χειρότερο παιδί για τους γονείς».

Για τη δυσλεξία: «Φυσικά η δυσλεξία μπορεί να αποτελεί ταμπού για πολλούς σήμερα, για εμένα είναι μετάλλιο. Στη δουλειά που κάνω, τα κείμενα που παίρνω για να διαβάσω

τα μαθαίνω πιο εύκολα από κάποιους άλλους. Μπορεί να μην σπαταλάω τον χρόνο που σπαταλάει ένας άλλος συνάδελφος, αλλά θα το διαβάσω πέντε λεπτά και θα το πω.

Αυτό συμβαίνει γιατί όταν ήμουν μικρός και μου έλεγε η δασκάλα να διαβάσω, συλλάβιζα και έχανα γράμματα, οπότε πήγαινα σπίτι, το μάθαινα παπαγαλία και το έλεγα την επόμενη ημέρα. Αν με σταματούσε και έλεγε σε κάποιον άλλον να πει και μετά να συνεχίσω εγώ, εκεί είχαμε θέμα γιατί έπρεπε να το πιάσω πάλι από την αρχή».

Για το «Μαύρο Ρόδο» και το ατύχημα με τη μηχανή που είχε στο παρελθόν: «Στο “Μαύρο Ρόδο” υποδύομαι έναν χαρακτήρα που βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο. Μου έφερε κάποιες αναμνήσεις γιατί είχα παλιότερα ένα ατύχημα με τη μηχανή.

Ενώ στην αρχή πίστεψα ότι θα φέρω κάποιες αναμνήσεις από το παρελθόν και θα παίξω στις σκηνές, όταν χρειάστηκε να γυρίσω τις σκηνές του χειρουργείου ήρθαν πολύ έντονες αναμνήσεις που ήταν ανατριχιαστικό και με συντάραξε».

Για τον έρωτα: «Ο έρωτας μου δίνει δύναμη, μας κάνει κουμάντο αλλά έχει μια μαγεία που μπορεί να σε φτάσει πολύ ψηλά ενώ παράλληλα να σε ρίξει τόσο χαμηλά. Είναι ένα μέτρο που έρωτας δεν το έχει και αυτή είναι η γοητεία του».

Διαβάστε ακόμα:

 James Καφετζής: «Μεγάλη κατινιά από την Ελευθερίου, τα 5.000€ έρχονται με ένα κόστος»

 Σάκης Ρουβάς: Οι φωτογραφίες με τη μικρότερη κόρη του και το μήνυμα για τις γυναίκες

 Survivor – Βρισηίδα Ανδριώτου: «Αισθάνομαι απογοητευμένη με την Ευρυδίκη Παπαδοπούλου»

Keywords
Τυχαία Θέματα