Να γιατί δεν σου κρατάνε οι μπούκλες!

Αν έχεις ίσια μαλλιά τότε οι μπούκλες στο δικό σου κεφάλι είναι σαν τον Houdini… εξαφανίζονται χωρίς να το καταλάβεις! Αυτό φυσικά συμβαίνει όταν κάνεις μόνη σου τους τέλειους κυματισμούς και σε χειροκροτούμε για την προσπάθεια και την τελειοποίηση της τεχνικής αλλά ποιο το νόημα; Όταν πηγαίνεις στο κομμωτήριο, οι μπούκλες σου «ζουν» περισσότερο και θα σου πούμε γιατί! Δεν είναι κάτι που κάνεις λάθος κατά το styling… αυτό που κάνεις λάθος είναι πριν και μετά το styling! Δεν είναι τυχαίο που οι κομμωτές περνούν από τα μαλλιά σου προϊόντα πριν ξεκινήσουν το χτένισμα…

Πριν
Ναι, ναι το

ξέρουμε πως και εσύ περνάς προϊόντα από τα μαλλιά σου αλλά λυπόμαστε που θα στο πούμε, όμως ο αφρός για όγκο, το σέρουμ για το φριζάρισμα και το λαδάκι δεν βοηθούν καθόλου την κατάσταση! Η προετοιμασία των μαλλιών σου πρέπει να ξεκινήσει μεν με αφρό αλλά όχι για όγκο ή κάποιον άλλο. Πρέπει να περάσεις έναν αφρό ειδικό για μπούκλες όπως ο Bb. Curl Mousse της Bumble & Bumble.

Κατά την διάρκεια
Έπειτα, πρέπει να θυμάσαι πως η γραμμή ανάμεσα στα πολύ καλά στεγνωμένα και τα… «ψημένα» μαλλιά είναι λεπτή. Ναι μεν θέλουμε να στεγνώσουν εντελώς οι τούφες σου ώστε να μην φριζάρουν και να κρατήσει το χτένισμα αλλά δεν πρέπει να το παρακάνεις. Όταν παρα-στεγνώνεις τα μαλλιά σου, η τρίχα χάνει την ελαστικότητά της και αν συνδυάσεις αυτό με το γεγονός πως η δική σου τρίχα είναι ολόισια, δεν θέλει και πολύ για να καταλάβεις γιατί δεν κρατάνε οι μπούκλες και τα κύματα στα μαλλιά σου! Με το μαλακό λοιπόν…

Μετά
Τέλος, με το να βάζεις λακ δεν καταφέρνεις και πολλά! Ναι μεν προσφέρεις κράτημα αλλά καλύτερο κράτημα (και όγκο!) θα σου προσφέρουν μερικοί ψεκασμοί με ξηρό σαμπουάν. Το EIMI Dry Me της Wella Professionals είναι το αγαπημένο μας γιατί δεν αφήνει κατάλοιπα και μυρίζει τέλεια. Είναι μάλιστα σωτήριο τις μέρες που η υγρασία μοιάζει να είναι ο χειρότερος εχθρός σου.

Την επόμενη φορά που θα αποφασίσεις να κάνεις μπούκλες ή κύματα στα μαλλιά σου μην ξεχάσεις τον σωστό αφρό, μην το παρακάνεις με το στέγνωμα και κάνε το ξηρό σαμπουάν φίλο σου! ΟΙ μπούκλες σου θα κρατήσουν πολύ περισσότερο και θα μας ευγνωμονείς!

Διάβασε ακόμα:

#SunsetNails: Νύχια με πολύ ρομαντική διάθεση

Η Cherrybox θέλει να σε μετατρέψει σε Unicorn Babe!

Monday Inspiration: Έτσι θα θέλαμε να είναι το μπουντουάρ μας

Keywords
Τυχαία Θέματα