Μαίρη Χρονοπούλου: Οι άνδρες που τη «σημάδεψαν» και οι κακοποιητικές σχέσεις

Η Μαίρη Χρονοπούλου υπήρξε μία από τις πιο επιτυχημένες και όμορφες κυρίες του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου. Πέρα από την αγάπη και τη δόξα που γνώρισε σε επαγγελματικό επίπεδο, η ηθοποιός είχε πολλές κατακτήσεις και σε προσωπικό. Ωστόσο, η ίδια δήλωνε άτυχη στην προσωπική ζωή της, αφού δεν κατάφερε να βρει τον «καπετάνιο» της.

Μπορεί να μην έδινε πολύ συχνά συνεντεύξεις, όμως όταν έπαιρνε αυτή την απόφαση ήταν ειλικρινής και άνοιγε την καρδιά της, μιλώντας για άγνωστες πτυχές της. Αποτελώντας μία από τις πιο κομψές και εντυπωσιακές παρουσίες της υποκριτικής,

δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί για τους άνδρες που πέρασαν από τη ζωή της.

Όταν η Μαίρη Χρονοπούλου μιλούσα για τους άνδρες της ζωής της

Η Μαίρη Χρονοπούλου πριν ενηλικιωθεί είχε ερωτευτεί παράφορα τον Μίμη Πλέσσα. Ωστόσο, αυτός ο έρωτας δεν καρποφόρησε, αφού εκείνος παντρεύτηκε μια άλλη γυναίκα.

«Ήμουν 15-16 χρόνων με κοτσίδες, τις έλυσα για να πάω στον γάμο του. Αυτός ήταν 20, μόλις είχε γυρίσει από την Αμερική με το master της χημείας. Θεός για μένα. Τι απελπισμένος έρωτας. Μια Ιουλιέτα πρώιμη.

Δεν πέρασαν πολλοί άντρες από τη ζωή μου όπως μου έχουν καταλογίσει. Έμενα με όλους πολλά χρόνια. Πέρασα και μεγάλα διαστήματα μοναξιάς, μου άρεσε να μένω μόνη μου. Άντεχα τη μοναξιά. Πήρα πολλά. Το πάρε – δώσε με τους άντρες ήταν ικανοποιητικό», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Μαίρη Χρονοπούλου είχε αναφερθεί στον έναν και μοναδικό γάμο που έκανε, ο οποίος, βέβαια, δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Η ηθοποιός παντρεύτηκε το 1975 τον Δήμο Μπότσαρη, πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο στο πλευρό του δεν βρήκε τη χαρά και την αγάπη.

«Τρεις τέσσερις μέρες πριν από τον γάμο, ήξερα ότι ο γάμος δεν θα διατηρηθεί. Δυο μέρες μετά τον γάμο ετοίμασα τις βαλίτσες μου, τα μάζεψα και πήγα Θεσσαλονίκη. Πήγα στην εκκλησία με μια Ρολς Ρόις 5 ετών, η οποία διαλύθηκε. Οδηγούσε ο Κώστας Καρράς.

Είχαν πέσει πάνω γύρω στους 8.000 ανθρώπους. Δεν μπορούσαν οι αστυνομικοί να κρατήσουν τον κόσμο. Ο Θανάσης Βέγγος ούρλιαζε στον γάμο μου: “Μαίρη! Κάποτε είχες πει ότι θα παντρευόσουν έναν άντρα σαν εμένα, αυτός που παίρνεις δεν μου μοιάζει”. Τον αγαπούσα πολύ τον Θανάση Βέγγο. Εγώ ήμουν σαν χαμένη».

Ένας από τους άνδρες που ερωτεύτηκε και αγάπησε ήταν ο Ανδρέας Μπάρκουλης. Οι δυο τους υπήρξαν για τρία χρόνια αρραβωνιασμένοι, όμως αυτή η σχέση δεν έφτασε ποτέ μέχρι την εκκλησία. «Με τον Ανδρέα είχαμε αρραβωνιαστεί επίσημα με παπά και Ευαγγέλιο κτλ. Δε νομίζω ότι με ερωτεύονταν οι συνάδελφοι μου, ήμουν “εξω-επαγγελματική».

Η Μαίρη Χρονοπούλου για τις κακοποιητικές σχέσεις που είχε

Η Μαίρη Χρονοπούλου μπορεί να ήταν μία από τις διασημότερες γυναίκες της Ελλάδος, όμως είχε πέσει θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς από συντρόφους που βρέθηκαν στο πλάι της. «Ήταν ultra κακοποιητικοί. Και χειροδικία. Προσπαθούσα να αντιδράσω. Μυϊκά δεν είναι εύκολο για μία γυναίκα να αντιδράσει και να υπερασπιστεί τον εαυτό της», είχε δηλώσει.

Κοιτώντας τον χρόνο πίσω και μιλώντας για τα προσωπικά της, η Μαίρη Χρονοπούλου κατέληξε στο συμπέρισμα πως ποτέ δεν βρήκε τον «καπετάνιο» της, αλλά εκείνη ήταν ο τιμονιέρης της ζωής της:

«Σε όλη μου την ζωή γύρευα έναν καπετάνιο να του παραδώσει το τιμόνι της ζωής μου. Έκανα πολλές “οντισιόν” για αυτό, όχι τόσες όσες μου καταλογίζουν, αλλά κατέληξα να είμαι εγώ ο τιμονιέρης της ζωής μου και αυτό είναι πολύ κουραστικό. Ακόμα και τώρα υπάρχουν μερικοί ανόητοι που πιστεύουν ότι είμαι γυναίκα. Εγώ δεν το πιστεύω».

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: Instagram/Mary Chronopoulou

Διαβάστε ακόμα:

Γιώργος Σουξές: «Εργάστηκα ως κλόουν σε παιδικά πάρτι για βιοποριστικούς λόγους»

Ηλίας Βρεττός: «Σε χάσαμε από την μια στιγμή στην άλλη, η καρδιά μου έχει σκιστεί στη μέση»

Ευαγγελία Μουμούρη: “Όταν είδα πρώτη φορά τον εαυτό μου στην τηλεόραση ανέβασα πυρετό, ήμουν χάλια

Keywords
Τυχαία Θέματα