Λερώστε τα νύχια σας part #2

Από την Ελένη Μουστάκη

Κρύος καιρός, περισσότερη ώρα στο σπίτι, καιρός να αφιερώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου. Μόνο λίγα λεπτά αρκούν για να τονώσεις τα νύχια σου και να απαλλαγείς από τη φθορά και το σπάσιμο.

Πορτοκάλι
Ο χυμός πορτοκαλιού περιέχει βιταμίνη C και φολικό οξύ που συμβάλλει στην ενδυνάμωση και την ανάπτυξη των νυχιών. Βούτηξε τα νύχια σου σε φρέσκο χυμό πορτοκαλιού για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνέ τα.

Μηλόξυδο

– Κρόκος αυγού
Ανακάτεψε μια κουταλιά της σούπας μηλόξυδο με τον κρόκο ενός αυγού σε ένα μπολ, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Βάλε τα νύχια σου μέσα για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξέπλυνε καλά με χλιαρό νερό. Ο κρόκος του αυγού βοηθά στην ενίσχυση της δομής των νυχιών, ενώ το μηλόξυδο στην ενδυνάμωση τους.

Σκόρδο
Κόψε μια σκελίδα σκόρδου και πέρασέ την πάνω από τα νύχια σου, στη συνέχεια κάνε ελαφρύ μασάζ. Ουπς! Είμαι σίγουρη ότι θα αναρωτιέσαι τι θα κάνεις με τη μυρωδιά.. Βάλε σε ένα μπολ ξύδι και βύθισε τα δάχτυλα σου μέσα για λίγα λεπτά, έπειτα πλύνε τα χέρια σου με σαπούνι, ως είθισται.. Οι ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου διατηρούν τα νύχια σου δυνατά, χωρίς να σπάνε.

Αλόη
Η αλόη με τις ευεργετικές της ιδιότητες ενυδατώνει και αυξάνει την παραγωγή του κολλαγόνου στα νύχια. Τρίψε μια μικρή ποσότητα τζελ αλόης στα νύχια όσο πιο συχνά μπορείς, χωρίς να ξεβγάζεις.

Ντομάτα
Η ντομάτα είναι πλούσια σε βιταμίνη Β7, η οποία συμβάλλει στην ανάπτυξη των νυχιών και των μαλλιών. Βούτηξε τα νύχια σου σε φρέσκο χυμό ντομάτας για 10 λεπτά, όσο πιο συχνά μπορείς και θα τα δεις να δυναμώνουν μπροστά στα μάτια σου.

Extra tips
#1 Να φοράς πάντα γάντια, όταν πρόκειται να έρθουν σε επαφή τα χέρια σου με απορρυπαντικά.
#2 Απόφυγε όσο μπορείς τη συχνή χρήση του ασετόν.
#3 Άφηνε τα νύχια σου να αναπνέουν. Ελευθέρωνε τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα από το βερνίκι νυχιών.
#4 Φρόντισε μετά το πλύσιμο των χεριών να βάζεις κρέμα, για να κρατάς ενυδατωμένη την περιοχή γύρω από τα νύχια.

Διάβασε ακόμα:

Την προσοχή σας παρακαλώ! Αυτή την Παρασκευή έχουμε δουλειές…

Θεανώ Μπέλα: Πώς θα υποδεχτούμε το 2018 ΧΩΡΙΣ κυτταρίτιδα!

Video: Αυτό είναι ο σωστός τρόπος για να φοράς το glitter στα νύχια

Keywords
Τυχαία Θέματα