Λάμπρος Κωνσταντάρας: Θετικός στον στρεπτόκοκκο – Το δημόσιο μήνυμα

Ο στρεπτόκοκκος έχει κάνει την εμφάνισή του το τελευταίο διάστημα και καθημερινά όλο και πληθαίνουν τα κρούσματα. Ανάμεσά τους ο Λάμπρος Κωνσταντάρας. Ο γνωστός δημοσιογράφος νοσεί από στρεπτόκοκκο, όπως γνωστοποίησε μέσω μιας ανάρτησης στο προφίλ του στο Instagram.

Δημοσιεύοντας στον λογαριασμό στο μια φωτογραφία, ο ίδιος ενημέρωσε τους διαδικτυακούς φίλους του για την κατάσταση της υγείας του και προέτρεψε όσους έχει δει τις τελευταίες ημέρες και έχουν κάποιο σύμπτωμα, να κάνουν το σχετικό τεστ

για να είναι σίγουροι.

«Είμαι θετικός στον στρεπτόκοκκο. Αν αγκαλιάσατε φιλιά, αγκαλιές τις τελευταίες 4-5 ημέρες και έχετε πυρετό ή πονόλαιμο, κάντε καλού κακού ένα strep test, είναι πανεύκολο. Λογικά σε δέκα ημέρες θα είμαι καλά. Αν όχι RIP», έγραψε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας στη δημοσίευσή του.

Σε επόμενη ανάρτησή του, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας μας έδειξε τα φάρμακα που βρίσκονται στο τραπέζι του, σχολιάζοντας χιουμοριστικά «αντίο ζωή». Ο δημοσιογράφος δέχτηκε τις ευχές για γρήγορη ανάρρωση και τα μηνύματα με περαστικά των followers του.

Τι είναι ο στρεπτόκοκκος της ομάδας Α

Ο στρεπτόκοκκος της ομάδας Α, γνωστός και ως πυογόνος στρεπτόκοκκος ή GAS (Group A Streptococcus) είναι ένα βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει διάφορες λοιμώξεις στον άνθρωπο, συνήθως ήπιες αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις πολύ σοβαρές, ακόμη και θανατηφόρες αν δεν αντιμετωπιστούν κατάλληλα. Σε ένα μικρό ποσοστό (1-5%) ατόμων το βακτήριο εντοπίζεται στον φάρυγγα ή το δέρμα τους ή και σε άλλα σημεία, χωρίς να νοσούν, αποτελούν δηλαδή αυτά τα άτομα υγιείς φορείς του βακτηρίου.

Πώς μεταδίδεται ο στρεπτόκοκκος

Ο στρεπτόκοκκος ομάδας Α μεταδίδεται μέσω:
• Των μολυσμένων σταγονιδίων από τις εκκρίσεις ασθενών
• Της επαφής με επιμολυσμένες επιφάνειες
• Την επαφή με μολυσμένες δερματικές βλάβες ασθενών
• Από υγιείς φορείς του βακτηρίου
Ο στρεπτόκοκκος ομάδας Α μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα από άτομα που είναι συμπωματικά και νοσούν, παρά από υγιείς φορείς του βακτηρίου.

Διαβάστε ακόμα:

Θοδωρής Αθερίδης: Αγκαλιά με τον νεογέννητο εγγονό του

 Χριστίνα Παππά για Σίλβιο Μπερλουσκόνι -«Κάναμε αρκετή παρέα, με είχε στηρίξει πάρα πολύ»

 Αλέξης Παππάς κατά Ευρυδίκης Βαλαβάνη: «Δεν πήγε στο Survivor; Άρα πιο πριν δεν είχε αξιοπρέπεια»

Keywords
Τυχαία Θέματα