Κρόσσια: Πώς να φορέσεις την τάση που θα δώσει κίνηση στο look σου!

Κατά καιρούς, τα κρόσσια και τα μακραμέ έρχονται και φεύγουν από τη μόδα μεταφέροντας μας σε σκηνικό Άγριας Δύσης, μέσα σε ένα παραδοσιακό western σαλούν, με καουμπόηδες, άλογα, άμαξες και τις χαρακτηριστικές μπότες.

Στη μόδα, υπάρχουν κάποια στοιχεία που μας κάνουν να την ερωτευόμαστε ξανά και ξανά, ίσως γιατί μέσα από αυτά, επανεφεύρουμε τη φαντασία και τη δημιουργικότητα μας.

Κάποτε, οι τάσεις ορίζονταν από τις συλλογές των διάσημων οίκων μόδας και όλοι, συντάκτες, buyers και κοινό, περίμεναν από τους σχεδιαστές να δώσουν το εναρκτήριο λάκτισμα της νέας σεζόν

και των trends που θα επικρατήσουν.

Σταδιακά, όλο αυτό άρχισε να αλλάζει, κυρίως εξαιτίας της έντονης παρουσίας των social media στη ζωή μας. Πλέον, η μόδα ορίζεται περισσότερο από τα microtrends των influencers και λιγότερο από τις διεθνείς πασαρέλες. Όμως, η ποιότητα του κάθε trend κρύβεται στη διάρκεια του στο χρόνου και στην αποδοχή του από τον κόσμο. Τα κρόσσια, ανήκουν στην κατηγορία εκείνων των τάσεων που ήρθαν για να μείνουν.

Από το 2021 μέχρι σήμερα, τα κρόσσια έχουν κάνει δυναμική επάνοδο από τα ρούχα και τα παπούτσια μέχρι τα αξεσουάρ, μεταξύ των οποίων τσάντες και κοσμήματα.

Τα παιχνιδιάρικα κορδόνια, δίνουν κίνηση, αέρα και μια ακατανίκητή αίσθηση ελευθερίας. Είναι η στιγμή που περπατάς και μπαίνεις στον πειρασμό να κάνεις στροφές γύρω από τον εαυτό σου για να τα δεις να «χορεύουν» γύρω σου.

Και μπορεί τα κρόσσια να ξεκίνησαν κυρίως ως διακοσμητικό στοιχείο σε jackets και τσάντες όμως πλέον έχουν επεκταθεί σχεδόν σε όλα τα είδη ρούχων με τα φορέματα και τις φούστες να πρωταγωνιστούν.

Κρόσσια έχουμε δει ακόμα σε παντελόνια, crop top και μακριά παλτό δίνοντας τους boho διάσταση με ethnic στοιχεία. Στα σύγχρονα κρόσσια δε βλέπουμε μόνο δέρμα, αλλά και υφάσματα με τα μακραμέ να έχουν κάνει εντυπωσιακή είσοδο στην αγορά.

Για να εντάξετε τα κρόσσια στην γκαρνταρόμπα σας, αρκεί να ξεκινήσετε με μικρές λεπτομέρειες και να «χτίσετε» πάνω σε αυτές.

Επενδύστε σε κομμάτια με διαχρονική αισθητική όπως τσάντες, φορέματα και μακριά παλτό. Βέβαια, αν στιλιστικά δε φοβάστε να ρισκάρετε, μπορείτε να δοκιμάστε πιο ιδιαίτερες, ενδεχομένως εκκεντρικές επιλογές, που θα σας χαρίσουν ξεχωριστές εμφανίσεις.

Παρακάτω θα βρείτε outfits που θα σας δώσουν έμπνευση για να υιοθετήσετε και εσείς τα κρόσσια:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MARA LAFONTAN (@maralafontan)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Street Style Stars (@streetstylestars)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ARUMSTREETSTYLE (@arumstreetstyle)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ʀᴏᴍɪɴᴀ ᴛᴏꜱɪ (@_rominatosi_)

Διαβάστε ακόμα:
10 τρόποι για να βάλεις χρώμα στα ανοιξιάτικα looks -Οι street εμφανίσεις των πιο στιλάτων γυναικών

Look of the day: Πώς να φορέσετε τη μακριά φούστα για να δείχνετε εντυπωσιακή!

Keywords
Τυχαία Θέματα