Κάποιοι μύθοι που αφορούν τη χειμωνιάτικη ρουτίνα περιποίησης είναι πραγματικότητα και πρέπει επιτέλους να τους μάθετε

Μύθοι και πραγματικότητα. Πόσες φορές δεν έχετε αναρωτηθεί; Κυρίως σε θέματα που αφορούν τις beauty συνήθειες σας. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχετε συμβουλευτεί την προσωπική σας facialist ώστε να είστε σίγουρες πως όλα όσα ακολουθείτε ή πιστεύετε είναι σωστά.

Και τώρα που έρχεται χειμώνας και η ρουτίνα περιποίησης επιβάλλεται να αλλάξει τα ερωτηματικά έρχονται και πάλι στην επιφάνεια.

Γι’ αυτό είμαστε όμως εμείς εδώ. Υπάρχουν 4 συγκεκριμένοι μύθοι που τελικά είναι πραγματικότητα κι εσείς πρέπει να μάθετε την αλήθεια. 

Μύθος

1ος: Υπάρχει πρόβλημα με την υπερβολική απολέπιση στην επιδερμίδα. Ναι ισχύει. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως υπάρχουν δύο τύποι γυναικών. Εκείνες που κάνουν απολέπιση καθημερινά κι εκείνες που σπάνια (ή και καθόλου) θα απλώσουν scrub στην επιδερμίδα τους. Το σωστό βρίσκεται κάπου στη μέση. Η καθημερινή απολέπιση κάνει κακό στο δέρμα καθώς και η αποχή. Το σωστό είναι να χρησιμοποιείτε το scrub 1-2 φορές την εβδομάδα ώστε να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα χαρίζοντας λάμψη και απαλότητα στην επιδερμίδα.

Μύθος 2ος: Πρέπει να χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης ανάλογα με τον καιρό. Όποιος κι αν είναι ο τύπος της επιδερμίδας σας όταν η θερμοκρασία κατεβαίνει, επηρεάζεται. Ο παγωμένος αέρας και η υγρασία ξηραίνει ακόμη και τις πιο λιπαρές επιδερμίδες. Αυτό σημαίνει πως τόσο τα προϊόντα καθαρισμού όσο και οι ενυδατικές φόρμουλες θα πρέπει να προσφέρουν έξτρα υγρασία στο δέρμα και να έχουν πιο παχύρρευστη υφή σε αντίθεση με το καλοκαίρι που είναι ανάλαφρες και σε μορφή τζελ. Το ίδιο ισχύει και για το φον ντε τεν.

Μύθος 3ος: Το καυτό νερό αφυδατώνει την επιδερμίδα. Πολύ σωστά. Γνωρίζουμε πως μετά από μια πολύ κουραστική και κρύα μέρα θέλετε να κάνετε ντους με καυτό νερό γιατί νοιώθετε πως σας χαλαρώνει. Δεν επιτρέπεται όμως γιατί όπως συμβαίνει με την υπερβολική απολέπιση έτσι και το καυτό νερό αφαιρεί από το δέρμα τα φυσικά έλαια και το αφήνει ξηρό και αφυδατωμένο. Προτιμήστε το χλιαρό και όσο αντέχετε το κρύο.

Photo: Jeremy Moeller/Getty Images/Ideal Image

Μύθος 4ος: Τα υλικά που φοράτε παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο. Καταλαβαίνουμε πως τις πολύ κρύες μέρες θέλετε να φοράτε τα πιο χοντρά σας πουλόβερ, κάλτσες και βαριά πανωφόρια. Οτιδήποτε όμως περιέχει στη σύνθεση του polyester, ακρυλικό, rayon και nylon μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς τόσο στο πρόσωπο όσο και σε λαιμό, ντεκολτέ και σώμα. Το καλύτερο είναι να επιλέγετε βαμβακερά, μεταξωτά και λινά ειδικά αν ταλαιπωρείστε από εκζέματα.

Κεντρική photo: Jeremy Moeller/Getty Images/Ideal Image

Διαβάστε ακόμη:

Ο Chris Appleton διορθώνει το κούρεμα της Kim Kardashian στο πιο απίθανο μέρος και πρέπει να το δείτε

Half-up half-down: Το hairstyle που θα σας σώσει τις bad hair days

Keywords
Τυχαία Θέματα