Φωτιά στη Ρόδο: Σοκάρει η περιγραφή εθελόντριας -«Γινόταν το απόλυτο χάος, ο κόσμος είχε πανικοβληθεί»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών με τις μεγάλες φωτιές στο νησί της Ρόδου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, τα ξημερώματα επιχειρούσαν 266 πυροσβέστες, 16 πεζοπόρα, 42 οχήματα, 4 ελικόπτερα και τρία αεροπλάνα, ενώ την επιχείρηση συντονίζει ένα ακόμη ελικόπτερο. Επιπλέον, αναμένονται κατά τις 11:00 οχήματα με 60 άτομα, ενώ άλλα 5 θα φτάσουν το απόγευμα.

Η εθελόντρια Κωνσταντίνα Παπαβασιλείου, που προσέφερε δωμάτια για ηλικιωμένους και ΑμεΑ, μίλησε το πρωί Κυριακής

(23/7) στο Mega και σόκαρε με την περιγραφή της για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί.

Όσα είπε η εθελόντρια στον αέρα του Mega

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη Μονάδα Φροντίδας και Φιλοξενίας Ηλικιωμένων. Από χθες επιχειρούμε με όλους τους κατοίκους του νησιού, μεταξύ των οποίων και πολλούς νέους. Έχουμε ένα βανάκι εννέα θέσεων και κατεβήκαμε να βοηθήσουμε όπως μπορούμε. Γινόταν το απόλυτο χάος. Από τη μία τα πάντα φλέγονταν, από την άλλη ο κόσμος δεν ήξερε τι να κάνει γιατί η φωτιά άλλαζε συνέχεια κατευθύνσεις. Είχαν πανικοβληθεί, υπήρχαν πολλά παιδάκια. Εμείς επιχειρήσαμε πέντε φορές και πήγαμε αρκετό κόσμο στο αεροδρόμιο», είπε αρχικά η εθελόντρια.

«Στην τελευταία επιχείρηση που κάναμε τα ξημερώματα, βρήκαμε μία οικογένεια Γερμανών με δύο παιδιά 6 και 7 ετών, οι οποίοι δεν ήξεραν που να πάνε. Τους πήραμε μαζί και τους φέραμε κι αυτούς εδώ για να ηρεμήσουν τα παιδιά. Ήταν η δεύτερη μέρα τους στο νησί. Φιλοξενούμε 20 άτομα αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε η εθελόντρια.

Διαβάστε επίσης:

Σασμός: O Mαθιός στην εντατική -Ο σπαραγμός της Καλλιόπης

Γιάννης Σπαλιάρας: «Ήρθε προς το μέρος μου, έβγαλε τη μπλούζα και έδειξε το στήθος της»

Αντελίνα Βαρθακούρη: Απαντά για τη διατροφή που ακολουθεί -«Το ότι προσέχω δεν σημαίνει πως…»

Keywords
Τυχαία Θέματα