Ελένη Μενεγάκη: Παραλίγο να πέσει θύμα ηλεκτρονικής απάτης – «Είναι πολύ εύκολο να την πατήσεις»

Στην έναρξη της σημερινής εκπομπής η Ελένη Μενεγάκη συζήτησε με τους συνεργάτες της για τις ηλεκτρονικές απάτες και τα ύπουλα μηνύματα που στέλνουν οι επιτήδειοι στα κινητά προκειμένου να εξαπατήσουν αθώους πολίτες.

Με αφορμή την ιστορία της Μαρίας Αναστασοπούλου, που άνδρας της έκλεψε το κινητό της κι έπειτα η τράπεζα της ζητούσε να τους καλέσει από αυτόν τον αριθμό για να τις δώσουν

τις πληροφορίες που ήθελε, η Ελένη Μενεγάκη  αποκάλυψε ένα δικό της περιστατικό.

Η παρουσιάστρια ανέφερε στους τηλεθεατές πως και εκείνη είχε λάβει ένα περίεργο μήνυμα πριν από το Πάσχα, που αν δεν ήταν υποψιασμένη, θα την είχε πατήσει. Όπως είπε η Ελένη Μενεγάκη, το μήνυμα ήταν από την ΕΛΤΑ και επρόκειτο για ένα δέμα.

«Με το θέμα των τραπεζών και των καρτών πρέπει να είμαστε γενικώς πολύ προσεκτικοί γιατί πραγματικά δεν σταματάνε να βρίσκουν τρόπους, διάφοροι επιτήδειοι να μας παίρνουν χρήματα. Λίγο πριν κλείσουμε για Πάσχα, μπορεί και την τελευταία ημέρα, μου ήρθε ένα μήνυμα που έλεγε “έχετε να παραλάβετε ένα δέμα από τα ΕΛΤΑ”. Ήμουν από τους πρώτους που το έπαθα.

Το διάβασα το μήνυμα εκείνη την ώρα και κόμπλαρα, λες ότι κάποιος από όλους μας θα έχει παραγγείλει κάτι. Και παιδί να έχει παραγγείλει κάτι σε εμένα θα χτυπήσει. Οπότε λες κάτι θα είναι. Έλεγε λοιπόν το μήνυμα “επειδή για να σας το κρατήσουμε πάνω από 2 ημέρες θα σας χρεώνουμε 1,75€, που ακούγεται μικρό,  αλλά αν το ξεχάσεις εκεί μπορεί να βγει μεγάλο ποσό.

Αν πας στον αποστολέα, βλέπεις κάτι αλαμπουρνέζικα κι επίσης βλέπεις από κάτω 1000 ονόματα. Το έχουν στείλει σε 1000 άτομα ακριβώς το ίδιο μήνυμα. Είναι πάρα πολύ εύκολο να την πατήσεις, ειδικά όταν βλέπεις μικρά ποσά», είπε η Ελένη Μενεγάκη.

Διαβάστε ακόμα:

 Κυριάκος Μητσοτάκης: Μιλάει για τη διάσταση στον γάμο του με την Μαρέβα – «Έκανε τη σχέση μας πιο ισχυρή»

 Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν: Εκτός εκπομπής η Τζένη Μελιτά -Όσα είπε ο Φώτης Σεργουλόπουλος

 Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου: Η γνωριμία με τον Κώστα Πηλαδάκη και οι αποκαλύψεις για τον γάμο τους

Keywords
Τυχαία Θέματα