Διατροφή τον χειμώνα: Να τι πρέπει να τρώτε για δυνατό ανοσοποιητικό!

Η αλήθεια είναι πως η διατροφή μας αλλάζει ανάλογα με την κάθε εποχή. Και αυτό είναι απόλυτο λογικό και δικαιολογημένο.

Τώρα ειδικά που βρισκόμαστε στην καρδιά του Χειμώνα και οι θερμοκρασίες πέφτουν καθημερινά σας ετοιμάσαμε ένα θέμα με τροφές που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε το κρύο και τις ιώσεις που κυκλοφορούν, θωρακίζοντας τον οργανισμό σας.

Δείτε ποιες είναι αυτές  παρακάτω και αλλάξτε συνήθειες: 

Λιπαρά Ω-3

Τα βρίσκουμε σε μια σειρά από ψάρια, όπως σολομό, πέστροφα και σαρδέλες, σε ξηρούς καρπούς,

όπως τα φιστίκια και στο σησαμέλαιο.

Σας προτείνουμε να εντάξετε στην εβδομαδιαία διατροφή σας τα ψάρια, τουλάχιστον δύο φορές και να έχετε πάντα στην τσάντα σας μια χούφτα ξηρούς καρπούς και να τα καταναλώνετε ως σνακ μέσα στην ημέρα.

Προβιοτικά

Σε αυτήν την κατηγορία πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το γάλα και όλα τα παράγωγά του αφού είναι γεμάτα προβιοτικά που αποστολή τους είναι να ενισχύουν τον οργανισμό μας με τα… εφόδια που χρειάζεται για να καταπολεμά ασθένεις και ιώσεις.

Σας προτείνουμε να καταναλώνετε το γάλα σκέτο ή με την προσθήκη δημητριακών στο πρωινό σας αλλά να κλείνετε την ημέρα σας με ένα γιαούρτι μαζί με τα αγαπημένα σας φρούτα.

Τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες

Και όταν λέμε βιταμίνες εννοούμε τις Α, C και Ε που έχουν μεγάλη αντιοξειδωτική δράση και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Αυτές θα τις βρείτε στα όσπρια, το σπανάκι, το σκόρδο τα κρεμμύδια, τα πορτοκάλια, τα μήλα, τα μανταρίνια, το πράσο και τέλος τον μαϊντανό.

Σας προτείνουμε να καταναλώνετε όσπρια δύο φορές την εβδομάδα, να χρησιμοποιείτε στις σαλάτες σας τα παραπάνω λαχανικά και να μην παραλείπετε τα φρούτα.

Μια ματιά ακόμα σε σχετικά θέματα που σίγουρα θα σας αρέσουν πολύ:

Θέλετε λαμπερό δέρμα; Φτιάξτε αυτά τα 4 smoothies!

Παντζάρια: Οι λόγοι που πρέπει να τα εντάξετε στη διατροφή σας και 3 συνταγές που θα σας ενθουσιάσουν!

9+1 τροφές που θα αυξήσουν το μεταβολισμό σου!

Keywords
Τυχαία Θέματα